Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Seçmen Listeleri Askıya Çıkarıldı!

Seçmen Listeleri Askıya Çıkarıldı!

ISPARTA 3.01.2024 20:15:00 0
Seçmen Listeleri  Askıya Çıkarıldı!

31 Mart yerel seçimlerine hazırlıklar devam ederken, seçmen listeleri muhtarlıklara dağıtılarak askıya çıkarıldı. 

LİSTELER ASKIDA

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde vatandaşları bilgilendirdi. Yayınlanan seçim takvimine göre; seçmen listeleri 3 Ocak 2024 Çarşamba günü askıya çıkarılacağı söylenmişti. Yerel seçim hazırlıkları devam ederken seçmen listeleri bugün itibari ile muhtarlıklara dağıtılarak askıya çıkarıldı.

“SEÇİMİ HİÇBİR SIKINTI 

OLMADAN ATLATTIK”

Mehmet Tönge Mahallesi Muhtarı Osman Kınay, listelerin ellerine bugün ulaştığını söyleyerek, “Umarım seçim, devletimiz ve milletimiz için en hayırlısını getirir. Savaş, deprem derken zor bir seneyi geride bıraktır. Biz mahalle olarak geçtiğimiz seçimi hiçbir sıkıntı olmadan atlattık. Umarım bu seçimde de böyle olur” dedi.

ADAYLIK BAŞVURULARI 

VE LİSTELERİ

Söz konusu seyyar sandıklarda oy kullanabilmeleri için hastalığı veya engeli sebebiyle yatağa bağımlı seçmenlerin de başvuruları başladı. Siyasi partilerin hangi seçim çevrelerinde aday tespiti yapacaklarını bildirmeleri için son tarih 10 Ocak olarak belirlendi. Siyasi partilerin aday adayı listelerini ilgili seçim kurullarına bildirmelerinin son günü 31 Ocak. Seçmen kütükleri kesinleştirilecek, seçmenlerin oy vereceği yer ve sandıkların belirlenmesi 7 Şubat'ta.


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °