Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

SDÜ ödüllü yönetmeni ağırladı

Sinema sektörünün önde gelen görüntü yönetmenlerinden Aytekin Çakmakçı '“Sinemada Işık ve Gölgeyle Öykü Anlatma Sanatı” konulu söyleşisiyle öğrencilerle bir araya geldi.

ISPARTA 7.03.2017 11:22:00 0
SDÜ ödüllü yönetmeni ağırladı
İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansta, 100'e yakın sinema filmi ile 40'a yakın televizyon dizisinde görüntü yönetmenliği yapan, branşında “Altın Portakal”, “Altın Koza”, ve “Altın Kelebek” vb. ödüllerin sahibi Çakmakçı, tecrübelerini ve sinema hakkındaki bilgilerini paylaşarak, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.
Konferans öncesinde birer konuşma yapan İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Seyhan Aksoy ile Fakülte Gazetecilik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Arklan,  etkinliğin verimli geçmesini dileyerek öğrencileri sektörde önemli başarılar elde etmiş bireylerle buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söylediler.
Senaryonun sinemanın kalbi  olduğunu ifade eden Aytekin Çakmakçı, “İyi senaryo yazımı için Türk diline hakim olmak lazım. Bu da okumaktan geçer. Hangi branşı seçerseniz seçin okumak size hep avantaj sağlar.” mesajını verdi.
Günümüzde eskiye nazaran daha geniş imkanlara sahip olunduğunu dile getiren Çakmakçı, yetişen neslin çok şanslı olduğunu söyledi ve ekledi “Bizim zamanımızda sinema kitapları bulunamıyordu,  sinema okulları ve akademileri yoktu. Bugün her yerde sinema akademileri var. Kışın sıcak mekanlarda ders çalışıyorsunuz bunun kıymetini bilin. Ailenizin sizi hangi şartlarda okuttuğunu, size nasıl emek verdiğini unutmayın. Kıymet bilin, farkında olun, yoktan var edin ve çok kitap okuyun.” dedi.
Bir işi doğru yapmanın insanı her zaman bir adım öne çıkaracağını önemle vurgulayan Çakmakçı, eğitim amacıyla öğrencilerle kısa film çalışması yapacaklarını belirterek çekimlere başlamadan öğrencilere konuya ilişkin teknik bilgiler verdi.

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °