Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

SDÜ’den kültür hizmeti: Anadolu Esintileri

SDÜ’den kültür hizmeti: Anadolu Esintileri

ISPARTA 21.02.2020 09:32:00 0
SDÜ’den kültür hizmeti: 
Anadolu
Esintileri
Süleyman Demirel Üniversitesi Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezince “2 Saz 1 Ses Türk Kaprisleri Konseri” düzenlendi.
 
20 Şubat Perşembe günü saat 14.00’te Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konserde ünlü sanatçılar Mahmut Cemal Sari ile Ozan Sari, Anadolu müziğinin unutulmaz eserlerini icra ettiler. Etkinliğe davetlilerin yanı sıra öğrencilerde yoğun ilgi gösterdi.
 
SDÜ Müzik Kültürü Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Erhan ve Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Çetin Koruk tarafından gerçekleştirilen muhteşem organizasyon büyük beğeni aldı. Anadolu Müziğini farklı yorumlayarak dünya çapında icra edilecek şekilde solo kemana uyarlayan "İki Saz Bir Ses" grubu, Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezinde müzikseverler ile buluştu.
 
“Türk Kaprisleri” isimli konserde, keman sanatçısı Ozan Sari ile bağlama sanatçısı Mahmut Cemal Sari, Sivas yöresine ait “Ezim Ezim Eziliyor Yüreği”, Doğu Anadolu’ya ait “Kara Koyun”, “Tunceli yöresine ait “Dersim Dört Dağ İçinde”, Neşet Ertaş’a ait “Neredesin Sen” ve “Böyle Olur Mu?” gibi eserleri icra ettiler.
 

Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °