Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

SDÜ’de Yeni Bölüm Açıldı

SDÜ’de Yeni Bölüm Açıldı

ISPARTA 7.02.2021 04:16:00 0
SDÜ’de 
Yeni Bölüm
Açıldı
Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde Kamu Hukuku Doktora programı açıldı. Güncel kamu hukuku sorunlarını irdeleyerek fikir yürüten hukukçular yetiştirmeyi amaçlayan programa 2021-2022 güz yarıyılında öğrenci alımına başlanacak.
 
Kamu Hukuku Doktora Programına ilişkin bilgiler veren Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yüksel Metin, bölüm akademik kadrosunun hem saha deneyimine hem de akademik birikime sahip güçlü bir ekipten oluştuğunu belirtti.
KAMU HUKUKU ALANINDA
YETKİN HUKUKÇULAR YETİŞTİRECEĞİZ
Prof. Dr. Metin, öğrencilere Anayasa Hukuku, Ceza Hukuku, İdare Hukuku ve Milletlerarası Hukuk gibi bilim alanlarında bağımsız araştırma yapma, bilimsel olayları geniş ve derin bir bakış açısı ile irdeleyerek yorum yapma, sorunlara çözüm üretme yeteneğini kazandırmayı ve kamu hukuku alanında yetkin hukukçular yetiştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
 HEM İLİMİZ HEM DE ÇEVRE İLLERDEKİ
ÖNEMLİ BİR BOŞLUĞU DOLDURACAK
Prof. Metin, “Eğitim sayesinde, genç hukukçuların çağdaş ve evrensel bir bakış açısıyla çeşitli hukuksal sorunları akla, mantığa, sağduyuya ve en başta adalete uygun olarak çözebilmeleri gerçekleştirilmiş olacaktır. Kamu Hukuku Doktora programı başta Isparta olmak üzere Denizli, Afyon, Uşak, Burdur gibi yakın illerimizde, “Anayasa Hukuku”, “Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku”, “Hukuk Tarihi”, “Genel Kamu Hukuku”, “İdare Hukuku” gibi alanlarda uzmanlaşmak isteyen hukukçu öğretim elemanları, avukatlar, hâkim ve savcılar, noterler, yöneticiler ve hukuk fakültesi mezunları için önemli bir boşluğu dolduracaktır. Ayrıca araştırma görevlilerine yüksek lisans sonrasında doktora programına devam etmeleri imkânı tanınmış olacak ve ülkemizin ihtiyaç duyduğu hukukçu öğretim üyesi yetiştirilmesine katkı sağlanmış olacaktır.” dedi.

Anahtar Kelimeler: böl?maçıldı sd?deyeni
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °