Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Saygı ve Rahmetle Anıyoruz

Saygı ve Rahmetle Anıyoruz

ISPARTA 10.11.2023 07:24:00 0
Saygı ve Rahmetle Anıyoruz

Türkiye'nin kurucusu ve yol göstericisi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 85. yılında saygıyla ve rahmetle anıyoruz…

Ulu Önder Atatürk'ün 10 Kasım 1938'de ebediyete intikal edişi şüphesiz ki Türk milletini derin bir üzüntüye boğdu. Ancak bugün bize düşen; onun da “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir.” sözünde ifade ettiği gibi, Ulu Önder’in fikirlerini, ilke ve inkılaplarını yeni nesillere aktarmak ve Cumhuriyet’i ilelebet yaşatmaktır.

“Benim naçiz vücudum, bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır.” Mustafa Kemal Atatürk

ISPARTA’DA ATATÜRK’Ü ANMA PROGRAMI: 

ÇELENK SUNMA TÖRENİ: 

1. Çelenk Sunma Töreni; 10 Kasım 2023 Cuma günü saat 08.50’de 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda toplanılması ve akabinde 08.55’de Atatürk Anıtı’na Çelenklerin Sunulması ile başlayacaktır. 

2. Törene; Protokole dâhil Kamu kurum ve kuruluş amirleri, özel kurum ve kuruluş temsilcileri ile okullarca belirlenen öğrenci grupları ve halk katılacaktır. 

3. Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünün vereceği komutla; Isparta Belediye Başkanlığı, Isparta İl Emniyet Müdürlüğü ve Isparta İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ait araçların çalacağı siren sesi ile birlikte saat 09.05’den itibaren 2 (iki) dakikalık Saygı Duruşunda bulunulacaktır. 

4. Saygı Duruşunun başladığı saat olan 09.05’de; Atatürk’ün manevi varlığına saygı ifadesi olarak bütün resmi ve özel motorlu araçlar ses cihazlarını ve sirenlerinin 2 (iki) dakika süreyle çalacaklardır. 

5. Atatürk Anıtı önündeki meşale saat 09.05’den itibaren yakılacaktır. 

6. Saygı Duruşuna müteakip İstiklal Marşımız söylenecek, bu esnada Bayrağımız öğrenciler tarafından göndere çekilecek ve müteakiben yarıya indirilecektir. 

7. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki Çelenk Sunma Törenine katılan protokol, mülki ve askeri erkân Törenin bitiminden sonra Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi’ne intikal edeceklerdir. 

ÖZEL ANMA PROGRAMI: 

1. Isparta Gülkent Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan Özel Anma Programı sunulacaktır. 

2. Protokol, sivil ve askeri erkân ile kurum müdürleri Anma Programının başlama saatinden önce Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi’nde (Gül Salonu) hazır bulunacaklardır. 

3. İl Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen öğrenci grupları, görevli idareci ve öğretmenleri nezaretinde Isparta Belediyesi Ticaret ve Kültür Merkezi’nde (Gül Salonu) yerlerini almış olacaklardır. 


Anahtar Kelimeler: Saygı Rahmetle Anıyoruz
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °