Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Sav'a Said-i Nursi için Kültür Evi

Sav Belediyesi, Milletvekili Said Yüce'nin desteğiyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na kasabaya Said-i Nursi ve İncilli Çavuş'u anlatan Kültür Evi Projesi sundu.

ISPARTA 9.03.2016 08:15:00 0
Sav
Sav Belediyesi, risaliye nurların Türkiye'ye dağılım merkezi olarak bilinen kasabada Said-İ Nursi ile diğer ilim ve islam alimlerini anlatan bir Kültür Evi yapacak. AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce'nin destekleriyle hazırlanan Kültür Evi Projesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı'na sunuldu. Kültür Evi'nde Said-i Nursi ile birlikte İncilli Çavuş'u anlatan unsurlar da yer alacak.
Sav Belediye Başkanı Mustafa Avşar, Basın Kulübü'nün canlı yayın programında 2 yıllık icraatlarını anlattı. Sav'ın Isparta'nın bahçesi olduğunu belirten Avşar, şöyle konuştu:
ROZETİMİZİ ÇIKARDIK
Sav'ı Isparta'nın bir bahçesi gibi görüyorum. Suyuyla, bahçeleriyle önem arzeden bir kasaba. Yerel seçimlerde biz de bu güzide kasabamıza hizmet etmek için görevimizi yaptık. Allah’ın izniyle bu güzide memlekete hizmet yapmaktazyız.
Partiyi siyasi hizmetler aracı olarak görüyoırum. Biz seçimizi bitirdikten sonra parti rozetini bir kenara attıktan sonra hizmet ediyoruz. İki mahalle var. toplamda küçük mahalleri de sayacak olursak 6-7 mahallesi var.
ALTYAPI VE ÜSTYAPIYA YATIRIM
Yol, su, çöp rutin görevlerimiz. Biz geldiğimiz günden itibaren kasabanın girişinde işlerin devamı niteliğinde yol genişletme çalışmaları ve kaldırım çalışmaları yaptık. Kilit parke, bordür çalışmaları olsun bunları yaptık. İvedi olarak 25 sene öncesinin kanalizasyon hatları vardı. Sürekli oralar tıkanmaktaydı. Buraları yenileyip yapalım. 3 kilometrelik bölümü, her 200 metrede logar koymak suretiyle yeniliyoruz. 2 bin kusur metre korge boru döşeme yapmışız. Parke taşlarıyla zaman zaman da taş duvar yapmak suretiyle şu ana kadar yaptık. Bu yol ve kaldırım çalışmları olarak devam etmektedir. Hem alt yapısı hem de üst yapısına önem verdik.
Toplu sünnet töreni gerçekleştirdik. Tabiî ki halkımızı birbirine kaynaştırmakta, belediyemizin gücünü hissetirmekte. Biz bunların daha iyisini ilerleyen günlerde yapmak suretiyle halkımıza sunmak istiyoruz. Seçimlerden önce vaat ettiğimiz hoş geldin bebek projemizi yapıyoruz. Bebekleri olan ailelere bir batteniyele kapılarını çalıyopruz.
Bir kişi bu binada yapılan etkinliklerden faydalanıyor.  Halı dokuma odası var.
Kasabamızda ivedi olan işlere yönelmekteyiz. Aksaklıkları gidererek hareket etmekteyiz.
ISPARTA'NIN GİRİŞİ
PİS KOKMASIN, GÜL KOKSUN
Bizim de seçim çalışmalarında aynı konu, seçimden sonra aynı konu. Koku meselesi bu programda son olmasını temenni ediyorum. Valimiz açıklama yaptı. Kapalı devre projesini yapıp bakanlığa göndereceğiz dedi. Sayın valimiz inşallah yapar, bu iş inşallah ona nasip olur. Milletvekilimiz Süreyya Sadi Bilgiç’in yanına gittik. O da bize yardımcı olacağını söyledi. Bu suyu kapalı devre bir çalışma yapılacağını ve ilgili kurumlarla bir araya gelip yapılacağını söyledi. İnşallah bu konuyu konuştuğumuz son program olur.  Sav halkı kamulaştırmadan dolayı bir mağduriyet var. Isparta’daki pisliği o bölgeden geçir. Önceden yerleşim alanı yoktur. Şimdi bir yandan da imara açıyoruz oraları. Halin oradaki bölgede 7'şer katlı imar bölgeleri var. Spor kompleksi var. Isparta’ya gül kokularıyla girmek varken pis kokularla girmek yakışmıyor. Son olsun inşallah bu konuşma. Gül kokularıyla girilmesi lazım. Burası gül şehri. Bu benim görevim dememeli siyasilerimizin. Birlik olup bu sorunu kökten çözmek gerekiyor."
DAVRAZ SU İYİ BİR NOKTADA
Sav Belediye Başkanı Avşar, geçmiş yönetim tarafından başlatılan Davraz Su Projesi'nde iyi bir yerde olduklarını söyledi. Avşar, şöyle devam etti:
"Devlette devamlılık esastır. Önceki arkadaşımız burayı kurmuş bize nasip oldu. Eğirdir, burdur, Antalya Serik gibi bayilikler kuruldu. Çalışmalarımıza başladık. Bardak su makinesi aldık. Düğünlerde restoranlarda kullanmak için daha ulaşılır olduğundan bardak su makinesi aldık. Çalışmalarımızı devam ediyoruz. Sav suyunun özelliği, Davraz’ımızın suyu, kar suyu. Sertliği iyi, kemikteki kalsiyum yapısına takviyesi, lezzeti, yapısı hoş bir su. Sevildi. Reklamlarımızı gerekli desteklerimizi devam etmekteyiz. Bizden önceki yönetim bunu yaptı banane diyemeyiz. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz."
SAV'A MODERN GİRİŞ
Sav Belediye Başkanı Avşar, kasaba girişindeki sanayi dükkanlarının yıkılarak daha modern eserler yapılacağını da söyledi. Sav kapısının  modern olması gerektiğini belirten Avşar, şöyle dedi:
"Nasıl ki Sav giriş kapısıysa, sav kapısını gördüğümüzde o kapının daha modern olması gerekiyor. Orada sanayi dükkanları var. O bölgelerin şu an harita çalışmaları yapılmakta. Belediyenin iki parsele ayni sermaye artırımı yöntemiyle şirkete aktardık. Biz bunu etap etap yapmaya çalışacağız. Bu sanayi dükkanları buradan kaldırılıp, altları mağaza olmak suretiyle, imar durumunda 4 katlı yapılaşma altı dükkan üstü daire olmak suretiyle sav’ın girişini o kapının güzelliğini sunmak adına çalışmalarımız var. çayboyu yolumuz var. orayı da çok amaçlı yol haline getirmeye çalışacağız. Bu yol yaklaşık 2 kilometre genişliğinde. Yol, bisiklet yolu, yer yer de spor aktivitelerinin yapılabileceği yapmak suretiyle kasabamıza ikinci bir yol yapmayı planlıyoruz. Belediye Kültür Evi diye yapmayı düşündüğümüz bir ev var. Bunu da inşallah Kültür ve Turizm Bakanlığımıza sunmak suretiyle Said Yüce vekilimizle görüştük. Kültür Evi derken Sait Nursi’yi anlatan bir müze gibi, onu anlatan kasabamızdan bugüne kadar gelip geçmiş İncilli Çavuş gibi zatların  anlatılacağı bir kültür evi yapacağız.
GÜNEŞ ENERJİ PROJELERİ
Belediyelere tahsis yöntemiyle güneş enerji panellerine izin veriyor. Biz kasabamızın bir bölgesine tahsis yapmak suretiyle güneş erneji panellerini yapacağız. Kurum görüşlerini yapıyoruz. Kurum görüşleri bitti. İller bankasıyla yapacağız. Bunu yaptıktan sonra da bir megabaytlık elektrik üreterek kendi borcunu da kapatmış olacak."

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °