Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sav Kasabasında ‘Şadırvan’ Polemiği; Bu Şadırvanı KİM Yaptırdı?

Sav Kasabasında ‘Şadırvan’ Polemiği; Bu Şadırvanı KİM Yaptırdı?

ISPARTA 31.08.2023 17:46:00 0
Sav Kasabasında ‘Şadırvan’ Polemiği;  Bu Şadırvanı KİM  Yaptırdı?

Isparta Merkeze bağlı Sav Kasabasında bugünlerde ‘Şadırvan’ tartışması yaşanıyor. Kasabadaki Sinan Dede Caminin Şadırvanının duvarına ‘Nuri Öztürk tarafından yaptırılmıştır’ şeklinde bir şahsın isminin yer aldığı levhanın çakılması cami cemaati ve bazı kesimler tarafından tepkiyle karşılandı. 

 

“EMEĞİ GEÇENLERE 

TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Söz konusu Şadırvanın yapımında Cami cemaatinin de katkıda bulunduğunu ifade eden vatandaşlar, konu ile ilgili olarak yaptıkları açıklamada; “Kasabamız Camilerinden Sinan Dede Camiinin önüne bir Şadırvan yapılmıştır. Öncelikle, bu Şadırvanın yapılmasına katkıda bulunan herkese teşekkür ediyor ve Allah razı olsun diyoruz. 

“ŞADIRVANIN YAPIMINA BİZLER 

DE KATKIDA BULUNDUK ANCAK…” 

Evet, bu Şadırvanın yapılmasında Belediye’nin büyük katkıları oldu. Bizim de katkılarımız oldu. Tüm bu katkılar görmezden gelinip bir kenara atılarak şadırvanın duvarına ‘Nuri Öztürk tarafından yaptırılmıştır’ levhası konulması çok yanlış bir durumdur. Evet, bu kişi kasabamızdan birisi değildir ama şadırvanın yapımına katkıda bulunmuş da olabilir. Buna hiçbir itirazımız yok. Ancak, Şadırvanın tamamen bu şahıs tarafından yaptırılmış gibi göstermek son derece yanlıştır. Belediye Başkanı Şakir İpekçi’yi acilen bu yanlıştan dönmeye davet ediyoruz” dediler. 

SÖZ KONUSU ŞADIRVAN VE CAMİ CEMAATİNDEN GÖRÜNTÜLER; 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °