Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Sav Belediyesi’nde; O İşçilerin Tazminatı Neden Ödenmiyor?

Sav Belediyesi’nde; O İşçilerin Tazminatı Neden Ödenmiyor?

ISPARTA 13.11.2023 15:30:00 0
Sav Belediyesi’nde;  O İşçilerin Tazminatı  Neden Ödenmiyor?

Sav Belediyesinin MHP’li Meclis Üyesi İsmail Ala, Sav Belediyesi’nde 6 ay önce EYT’den emekli olan beş kişinin emeklilik ikramiyelerinin ödenmediğini belirterek; “Bu konuda Başkan Şakir İpekçi’ye bankadan kredi çekme yetkisi verdiğimiz halde tazminatları ödemiyor” dedi.  

Merkeze bağlı Sav Kasabasının Belediyesinde sorunlar bitmek tükenmek bilmiyor. Belediye’de şimdi de işçi tazminatları sorunu başgösterdi. 

ALA; “İŞÇİLERİN TAZMİNATLARI 

BİR AN ÖNCE ÖDENMELİDİR” 

Sav Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi İsmail Ala, Sav Belediyesi’nde 6 ay önce EYT’den emekli olan beş kişinin emeklilik ikramiyelerinin ödenmediğini vurgulayarak, konuda Başkan Şakir İpekçi’ye bankadan kredi çekme yetkisi verdiklerine buna rağmen tazminatların ödenmediğini söyledi. Ala, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Bilindiği gibi, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Yasası Mart ayında Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu doğrultuda, Sav Belediyesinde de emekliliği geldiği halde yaşa takılan işçi arkadaşlarımızdan Orhan Kaya, Süleyman Bulgurcu, Sedat Kurt, Ali Çakmakçı ve Hüseyin Dede geçtiğimiz Mayıs ayında emekli olarak Belediyeden ayrıldılar. Normal şartlarda bu arkadaşlarımıza işten ayrıldıkları gün tazminatları hesaplanıp verilmesi gerekiyordu. Ancak, Belediye Başkanı Şakir İpekçi, 2,5 – 3 milyon lira dolayında tutan tazminatları bir kalemde ödeyemeyeceğini söyledi. Biz de bunun üzerine Mayıs ayı Belediye Meclisinde kendisine 3 milyon liralık İller Bankasından kredi alma yani borçlanma yetkisi verdik. Fakat, tüm bunlara rağmen işçilerin tazminatları aradan geçen 6 aya rağmen halen daha ödenmedi. 

“BELEDİYE BAŞKANI KUL HAKKINA GİRİYOR” 

Ben de bu nedenle geçtiğimiz günlerde yapılan Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında Başkan İpekçi’ye; “Sayın Başkan bu işçilerin tazminatlarını bir an önce öde. Aksi takdirde kul hakkına giriyorsun. Zira, Mayıs ayında altın, dolar, Euro düşük iken şimdi neredeyse iki katına çıktı. Eğer, bu tazminatlar o ay verilmiş olsaydı emekli olan işçi arkadaşlarımızın kaybı olmayacaktı. Ama, şimdi aradan 6 ay geçmiş durumda ve işçilerimizin tazminatları ödenmedikçe zararları her geçen gün artarak devam ediyor. Dolayısıyla, Mayıs ayındaki döviz ve altının tutarı ile bugünkü altın ve dövizin tutarı arasındaki fark kadar kul hakkına giriyorsun. Zira, emekli olan işçilerin arasında düğün edecekler var. Alacakları tazminatları bekliyorlar. Ama verilmediği için düğünlerini yapamıyorlar. Tazminatları bir an önce ödemelisin’ dedim. Kendisi de Belediye’ye ait bir araziyi satacağını ve oradan elde edilecek 3 milyon dolayındaki gelirle İller Bankasından kredi almaya gerek kalmadan tazminatları ödeyeceğini söyledi. Ama o arazi ne zaman satılacak, işçilerin tazminat paraları ne zaman ödenecek belirsiz” ifadelerini kullandı. 


Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °