Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

SAV Belediyesi'nde İşçi Kıyımı

SAV Belediyesi'nde İşçi Kıyımı

ISPARTA 29.08.2023 16:47:00 0
SAV  Belediyesi

Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi’nin, Belediye’de çalışan sendikalı işçilerin sendika ile yapılan anlaşmadaki ücreti istemesi üzerine, ücreti çok bulup ‘performansınız düşük’ gerekçesiyle üç işçiyi işten çıkardığı iddia edildi. 

2019 yerel seçimlerinde Ak Parti’den Sav Belediye Başkanı seçilen Şakir İpekçi, seçildiği günden bu yana yaptığı icraatlar ile kasabanın tepkisini çekmeye devam ediyor.

İŞÇİLER İŞTEN ÇIKARILDI 

Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre; Isparta Merkeze bağlı Sav Kasabası Belediyesinde Çöp Aracı Şoförü Ekrem Bıyık, Paletli Kepçe Operatörü Fethullah Gül ve Kepçe Operatörü Akif Ünel Belediye tarafından daha önceden kendilerine hiçbir tebligat yapılmadan dün aniden işten çıkarıldılar. 

İŞÇİLERİN TEK SUÇU

HAKLARINI İSTEMEK(!)

Söz konusu işçilerin, Belediye ile ilgili sendika arasında yapılan anlaşmada yer alan ücreti (maaşı) istedikleri, ancak Belediye Başkanı Şakir İpekçi’nin bu ücreti işçilere vermek yerine işçileri makamına çağırıp ‘Yaptığım gözlemlerime göre zaten sizin iş performansınızı beğenmiyorum. Çalışmanızdan memnun değilim’ diyerek üç işçiyi de işten attığı iddia edildi. 

İşçiler ise, böylesine ekonomik zorlukların yaşandığı bir ortamda kendilerini işten çıkaran Sav Belediye Başkanı Şakir İpekçi’ye tepki gösterdiler. 

 


Anahtar Kelimeler: Belediyesi' Kıyımı
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °