Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sav Kasabasında Devlet Tarafından Yaptırılan; Milyonluk Tesis Çürümeye Terk Edildi!

Sav Kasabasında Devlet Tarafından Yaptırılan; Milyonluk Tesis Çürümeye Terk Edildi!

ISPARTA 9.10.2022 06:46:00 0
Sav Kasabasında Devlet Tarafından Yaptırılan; 
Milyonluk Tesis 
Çürümeye Terk 
Edildi!
Isparta merkeze bağlı Sav Kasabasında Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor TOTO Teşkilat Başkanlığı tarafından yaptırılan Halı Saha tesisi kaderine terk edildi. Yaptırılarak ilgili Belediye’ye devredilen tesisin çevresinde çevre düzenlemesi bile yapılmamış durumda.
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor TOTO Teşkilat Başkanlığı geçtiğimiz yıl 81 İl Valiliğine gönderdiği yazıda köy ve kasabalara Halı Saha yaptıracağını duyurmuş ve Isparta Valiliği de o Halı Sahalardan birisini de merkeze bağlı Sav Kasabasına yapma kararı almıştı. Bunun üzerine Isparta’ya yapılacak Halı Sahalarla ilgili ihale yapıldı ve ihaleyi alan firma diğer köy ve kasabalara olduğu gibi Sav Kasabasına da bir Halı Saha yaptırdı.
ÇEVRE DÜZENLEMESİ
BİLE YAPILMIYOR!
Kasabanın Harmanyeri mevkiine yapılan Halı Saha bugünlerde adeta çürümeye terk edilmiş durumda. Zira, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor TOTO Teşkilat Başkanlığı söz konusu Halı Sahayı yaptıktan sonra onu koruması ve gerekli bakımını yapması ile çevre düzenlemesinin yapılması için Sav Belediyesine devretti. Fakat, Belediye tarafından Halı Saha açıldığından bu zamana kadar Halı Sahanın çevresinde hiçbir iyileştirme ve çevre düzenlemesi yapılmadı.
SAVLU VATANDAŞLAR;
“MİLLİ SERVET YOK OLUYOR”
Duruma tepki gösteren Sav Kasabası vatandaşları, Belediye Başkanı Şakir İpekçi’yi görevini yapmaya davet ettiler. Kasaba Halkından Mehmet Bayram, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor TOTO Teşkilat Başkanlığı tarafından Kasabamıza yaptırılan Halı Saha tesisi bugünlerde kaderine terk edilmiş durumdadır. Bu durum, kasabamıza yakışmıyor. Halı Sahaya gerekli bakım ve çevre düzenlemesi acilen yapılmalıdır. Adeta atıl durumda bırakılan ve çürümeye terk edilen milyonluk yatırımdan bahsediyoruz burada.
VATANDAŞLAR İSYAN ETTİ
Halı Saha Tesisin uzun zamandır bu durumda bırakılması kasabamızın spor imajını zedelemektedir. En kısa zamanda tesisin nitelikli bir tesis haline getirilmesi için Sav Belediyesini dolayısıyla Belediye Başkanı Şakir İpekçi’yi göreve davet ediyorum” dedi.
SÖZ KONUSU TESİSLERDEN GÖRÜNTÜLER;





Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °