Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Şarkikaraağaç İlçesinde; Çiçekler Kar Altında!

Şarkikaraağaç İlçesinde; Çiçekler Kar Altında!

ISPARTA 13.04.2022 11:32:00 0
Şarkikaraağaç İlçesinde; 
Çiçekler 
Kar 
Altında!
Nisan'da kar yağışı devam ediyor. Isparta’da geçtiğimiz haftalarda havaların ısınması ile birlikte çiçek açan meyve ağaçları, önceki gün Isparta’nın ilçelerinde ve yüksek yerlerinde yağan karın altında kaldı.
 
Balkanlar üzerinden soğuk hava dalgasıyla sıcaklıkların 10 derece birden düştüğü Isparta’nın yüksek kesimlerine nisan ayında önceki gün kar yağdı. Yağan karın ayazı yani soğuğu ise özellikle dün Isparta şehir merkezinde derinden hissedildi.
HAVA SICAKLIKLARI BİR ANDA
10 DERECE BİRDEN DÜŞTÜ
Önceki gün, tüm yurt için olduğu gibi Isparta için de Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından önceki gün akşam saatlerinden itibaren Isparta’da kar yağışı etkisini gösterdi. Özellikle Ş. Karaağaç, Yalvaç, Eğirdir gibi bazı ilçelerde etkili olan ve Isparta merkezde de şehrin yüksek yerlerine yağan kar nedeniyle 19 derecelere kadar çıkan hava sıcaklığının da 5 dereceye kadar düşmesine neden oldu.
ÇİÇEKLERİN
ÜZERİNE KAR YAĞDI
Dolayısıyla, Isparta’nın yüksek kesimleri Nisan ayında yağan karla beyaza büründü. Yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı çiçek açan meyve ağaçlarını karlar altında bıraktı. Geçtiğimiz hafta kentte etkili olan sıcak hava ile birlikte, baharın habercisi meyve ağaçları çiçek açtı. Önceki gün kentte etkili olan kar yağışı ile birlikte meyve ağaçları da kara teslim oldu.
AĞAÇLAR DON
TEHLİKESİ ATLATTI
Çiçek açan ağaçlar kar altında kaldı. Kar altındaki çiçekler, özellikle kar yağışının etkili olduğu Isparta’nın Ş. Karaağaç ilçesinde eşsiz görüntüler oluşturdu. Baharın habercisi meyve ağaçlarının çiçek açmasının ardından, Ispartalı vatandaşlar Nisan ayında kar yağmasının kendilerini şaşırttığını söyledi. Isparta il genelinde çiçek açan meyve ağaçları çiftçileri de tedirgin etti. Bazı çiftçiler kar yağışı öncesi yapılan zirai don uyarısının ardından çiçek açan ağaçları çuval, branda ve naylonlarla sararak koruduğu görüldü. Öte yandan yağan karın ağırlığına dayanamayan bazı ağaçlarında dalları kırıldı.
HAVA SICAKLIKLARI ARTIYOR
Öte yandan, Meteoroloji bugünden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede artmaya başlayacağını ve önümüzdeki Cumartesi gününe kadar sıcaklıkların 23 dereceye kadar çıkacağını duyurdu.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °