Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Şarkikaraağaç Gedikli Köyü Halkı Milletvekili Cesur’a; Dert Yandı

Şarkikaraağaç Gedikli Köyü Halkı Milletvekili Cesur’a; Dert Yandı

ISPARTA 18.09.2021 12:59:00 0
Şarkikaraağaç Gedikli Köyü Halkı Milletvekili Cesur’a; 
Dert
Yandı
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur, Isparta’nın köylerini gezmeye devam ediyor. Milletvekili Cesur, Şarkikaraağaç’ın köylerine yaptığı ziyaret kapsamında, Göksöğüt, Arak ve Yukarı Dinek, Yeniköy ve Çarıksaraylar’ın ardından Gedikli köyünde idi.
 
Milletvekili Cesur, beraberinde İYİ Parti Isparta İl Başkanı Hasan Büyükçam, İYİ Parti Şarkikaraağaç İlçe Başkanı Cemil Çelik, ve İYİ Parti teşkilatlarından oluşan heyetle Gedikli’de akşam saatlerinde vatandaşlarla buluştu ve köy halkının sorunlarını dinledi. Köy meydanında yapılan toplantıya, akşam saatleri olmasına karşın, kadın erkek yoğun katılım gerçekleşti. Köylülerin büyük ilgi gösterdiği toplantıda Milletvekili Cesur, köyde bulunuş sebebinin oy istemek değil, milletvekili olarak görevini yapmak, oy veren vermeyen herkesin sorunlarının çözümü için kendi üzerine düşeni yapmak olduğunu söyledi.
 
Daha önce Gedikli köyünde imam ve ebe olmadığı için köy halkı sorunlarını Milletvekili Cesur’a iletmiş, Milletvekili Cesur ise konu ile ilgili önergeler vermişti. Gedikli halkı, toplantı başlamadan önce, Milletvekili Cesur’un verdiği önergelerden birkaç ay sonra köye imam ve ebe ataması gerçekleşmesi nedeniyle Aylin Cesur’a teşekkür etti. Milletvekili Cesur’un ziyaret ettiği tüm köylerde vatandaşlar tarafından şikayet konusu olan “su sorunu”, toplantıda Gediklilerce de dile getirildi. Köy halkı, Milletvekili Cesur’a, geçim kaynaklarını çoğunlukla tarımın oluşturduğunu, köyde su sıkıntısının baş göstermesi ile DSİ’ye bir damlama projesi sunduklarını, projenin onay almasına karşın projenin yatırım programına alınmadığını iletti, Milletvekili Cesur’dan sesleri olmasını istedi.
 
Sorunu ilgili kurumlara ileteceğini ve çözümü için çalışacağını belirten Milletvekili Cesur, İYİ Parti iktidarında bu alanlarda yalnız bırakılmış olan köylü ve çiftçilere destek verileceğini ve sorunlarının çözüleceğini söyledi, “Kimse yarınlar için umutsuzluğa düşmesin, sorunları dinleyerek çözüm için hazırlıklarımızı yapıyoruz, umutsuzluğa kapılmayın” dedi. Toplantıda, ataması gerçekleştirilmeyen bir sınıf öğretmeninin çıkışı da dikkat çekti. “Atanamamış demek istemiyorum, çünkü emek vermemiş kişi atanamamıştır. Ancak ben 2 senedir gerekli emeği verdim. Şu anda 15.000 bin öğretmen alımı var ancak bunu karma alım şeklinde yapacaklar. Normalde karma alım yasalardan kaldırılmış, burada yasadışı bir uygulama söz konusu. 2020’lilerin hakkı zaten yendi. Aynı senaryoyu 2021’liler de yaşayacak.” dedi.
 
Milletvekili Cesur, Gedikliler tarafından dile getirilen sorunları dinleyip tek tek not alırken, köyün tüm sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ve ilgili Bakanlıklara taşıyacağının sözünü verdi. Milletvekili Cesur, ayrıca daha önceden Gedikli’nin ve Şarkikaraağaç’ın sorunlarına dair Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunmuş olduğu soru önergelerini ve yaptığı çalışmaları da köy halkı ile paylaştı. Toplantının ardından, Milletvekili Cesur köyün kadınları ve gençleri ile sohbet ettikten sonra köy ziyaretlerine devam etmek üzere Gedikli’den ayrıldı.
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °