Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sanıkların yüzlerine Bank Asya hareketleri okundu

Sanıkların yüzlerine Bank Asya hareketleri okundu

ISPARTA 10.01.2017 14:21:00 0
Sanıkların yüzlerine Bank Asya hareketleri okundu
Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da  bulunduğu 48'i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi. Sanıkların çoğunun 17-25 Aralık'tan sonra Bank Asya'da ki hesap hareketlerinin devam ettiği görüldü  
 
Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü-Paralel Devlet  Yapılanması'na (FETÖ-PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörü Hasan İbicioğlu, bazı eski rektör yardımcılarının da  bulunduğu 48'i tutuklu 130 sanığın yargılanmasına devam edildi. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliye konferans salonunda yapıldı. Akşehir Cezaevin'de bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı.
PEYGAMBER KURBANI DİYE PARA İSTEDİLER
Duruşmada söz alan tanıklardan  Aliye Safi, kendisinin 2005 yılından başlamak üzere SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde Radyoloji teknikeri olarak görev yaptığını belirtti. Hastanede örgütün "ablalarının" kendisini bir kez defa örgütün toplantılarına davet ettiğini söyleyen Safi, bu toplantılarda  örgüt elebaşısı  Fetullah Gülen'in yazdığı kitapların okunduğunu  dile getirdi.  Bu toplantılardan sonra  ortaya bir kutu konularak "himmet" adı altında para  toplandığını belirten Safi, "Maddi durumum iyi olmadığı için hiç para vermedim. Kurban bayram öncesi Peygamberimizin adına kesilecek kurban için de  bizden para istediler. Ben  para veremediğimi için içimde bir eziklik oluştuğundan bu  toplantılara bir daha  gitmedim" diye konuştu . Zaman Gazetesine abone olunmasının da  kendisinden istendiğini ve hastanede personeller arasında ayrımcılık yapıldığını anlatan Safi, toplantılara gitmeyi bırakmasının ardından doğum yapmak için işten izin aldığı, izin döneminde sözleşmesinin feshedildiğini öğrendiğini  ifade etti.
            SANIKLARIN BANK ASYA HESAP HAREKETLERİ OKUNDU
Tanıklarının dinlenmesinin ardından Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, sanıkların Bank Asya'ya ait hesap hareketlerini okudu. Sanıkların çoğunluğunun 17/25 Aralık'tan sonra bankadaki hesap hareketlerinin devam ettiğini  belirten  Yazıcı, sanıklara bu hareketliğini örgüt elebaşısı Gülen'in çağrısı üzerine gerçekleştirilip, gerçekleştirilmediğini sordu.  Isparta'da ki duruşma yarına ertelendi.  

kaynak: posta32

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °