Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Sanayi sitesinin taşınma maliyeti 800 milyon lira

Sanayi sitesinin taşınma maliyeti 800 milyon lira

ISPARTA 24.08.2017 18:40:00 0
Sanayi sitesinin taşınma maliyeti 800 milyon lira

Vali Şehmus Günaydın, Isparta şehir merkezindeki sanayi sitesinin taşınma maliyetinin yaklaşık 800 Milyon TL olduğunu belirterek, “Bu konuda bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarda hiç kimsenin mağdur edilmediğini ve tam tersi sahip olduklarının üzerine eklenti bir şeyler kazanacağını gördük. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Sanayi Sitelerinin Dönüşümü ve Gelişimi üzerine Valilik Göl Toplantı Salonu’nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ın katılımıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantının açış konuşmasını yapan Vali Günaydın, Isparta şehir merkezindeki sanayi sitesinin taşınma maliyetinin yaklaşık 800 milyon lira olduğunu açıkladı. Vali Günaydın, taşınma işlemleri sırasında hiçbir kişinin mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

İŞİN HEMEN HEMEN YAKLAŞIK YÜZDE 25-30’LUK KISMINI KARŞILIYOR

Üretim Reformu Paketi’nde yer alan düzenlemelerle ilgili Ankara’da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanının katılımıyla bir toplantı yapıldığını belirten Vali Şehmus Günaydın, “Toplantımızın ama konusu şehir içinde bulunan sanayi sitelerinin şehir dışına çıkarılmasıyla ilgiliydi. Isparta’mız hacim olarak çok büyük. İşin hemen hemen yaklaşık yüzde 25-30’luk kısmını karşılıyor. Mevcut sanayi sitesinin şehir dışına çıkartılmasının maliyeti yaklaşık 800 milyon lira. Bu konuda başta sayın cumhurbaşkanımız, başbakanımız ve bakanlarımız olmak üzere desteklerini veren herkese şükranlarımızı arz ediyoruz” dedi.

MAĞDURİYET YAŞANMAYACAK

Sanayi sitesinin taşınmasının Isparta açısından çok önemli bir olay olduğunun altını çizen Vali Günaydın, “Yıllardır şehir içinde kalan sanayi sitesinin şehir dışına çıkarılması için birçok çalışma yapılmış, öneri getirilmiş fakat maalesef halen mevcut sanayi sitesi şehir merkezinin içerisinde. Bu proje çok önemli ve mali yönden de çok önemli destek görüyor. Bizim bu fırsatı kaçırmadan bu işi başarmamız lazım. Bu işi başarırken gerek mülk sahiplerinin gerek kiracıların gerekse sanayi sitesinde yer edinmek isteyenlerin taleplerini karşılamamız lazım. Hiçbir kimsenin mağduriyetine sebep vermemiz lazım. Bu konuda bakanlığımız önemli çalışmalar yaptı. Bu çalışmalarda hiç kimsenin mağdur edilmediğini ve tam tersi sahip olduklarının üzerine eklenti bir şeyler kazanacağını gördük. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Bu çalışmanın ilimize, ülkemize ve esnafımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 


Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °