Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sanayi için tarla alımları devam ediyor

Sanayi için tarla alımları devam ediyor

ISPARTA 21.08.2017 07:30:00 0
Sanayi için tarla alımları devam ediyor

Isparta’da heyecan yaratan ve Türkiye’ye örnek gösterilen Gül İki Küçük Sanayi Sitesi için arazi alımları devam ediyor. Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi sanayi alanı olarak belirlenen 1 milyon 200 bin metrekarelik alanda tarlası olan vatandaşlara tek tek davet mektubu göndererek anlaşma yoluna gidiyor. Geçen gün yine davet mektubu gönderilen vatandaşla anlaşan kooperatif araziyi satın aldı. Şuana kadar alınan arazinin 250 bin metrekareye ulaştığı belirtildi.   

Gül İki Küçük Sanayi Sitesi alanı olarak ilan edilen bölgede kooperatif tarafından arazi alımlarına devam ediliyor. Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi arazi alımları için bölgede tarlası olan vatandaşlara randevu vererek davet mektubu gönderiliyor. Davete olumlu yanıt veren vatandaşlar belirlenen saatte kooperatif tarafından kurulan arazi alım komisyonu ile görüşmeye gidiyor. Arazilerin satışı konusunda mutabakata varılması halinde ise karşılıklı olarak sözleşme imzalanıyor ve tapu harçları yatırılarak, vatandaşa parası anında ödeniyor.

Geçen gün kooperatif tarafından yapılan çağrı üzerine komisyonla görüşmeye gelen vatandaşla kooperatif arasındaki görüşme olumlu sonuçlandı. Vatandaşla fiyatta anlaşan kooperatif hemen tapu işlemlerini başlatarak vatandaşa tapu devri ile parasını ödedi. 1 milyon 200 bin metrekare araziye kurulacak olan Gül İki Küçük Sanayi Sitesi için şuana kadar 250 bin metrekare arazi alımı yapıldı. Arazi alımlarının 350 bin metrekareye ulaşması halinde ilk etabın temeli atılacak.

Gül İki Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Mehmet Boyacı tarla sahiplerini uzlaşmaya davet ederek, “bu alan zaten sanayi sitesi olarak işaretlendiği için tarla sahiplerinin araziyi başka kişiye satma şansı yok. Biz tarlaları alırken hem sanayi esnafını hem de köylüleri düşünerek hareket ediyoruz. Bu nedenle bir rayiç fiyat belirlendi. Isparta’mız, esnafımız ve geleceğimiz için biran evvel ilk etabın temelini atmak istiyoruz. Gül İki Sanayi Sitesi yapıldıktan sonra açılacak işyerlerinde yine orada tarlası olan vatandaşların çocukları çalışacak. Süreci uzatmak kimseye bir şey kazandırmaz” dedi.   


Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °