Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

'Sağlıklı Hayat Projesi' Ülkemizin Geleceğine Yön Veriyor

'Sağlıklı Hayat Projesi' Ülkemizin Geleceğine Yön Veriyor

ISPARTA 25.01.2018 07:54:00 0
Yarının toplumunu oluşturacak çocuklarımızın bedensel, toplumsal ve ruhsal sağlıkları ile bu günden ilgilenmek, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir toplumun geleceğini inşa etmekte en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Bu bilinçle, Süleyman Demirel Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan “Dersimiz: Sağlıklı Hayat Projesi” başarıyla tamamlandı.
 
Yeterli ve dengeli beslenme bilinci toplumun her kesimi için önemli iken gelişme çağındaki çocuklar için daha büyük önem arz etmektedir. Çünkü bu dönemde kazanılacak beslenme alışkanlıkları hayat boyu sürdürülmektedir. Teknoloji bağımlılığı riski altındaki çocukların ilgi ve ihtiyaçları gözetilerek dijital nitelikli eğitim materyalleri yardımıyla etkileşimli ve uygulamalı etkinliklerle sağlıklı hayat ve beslenme konularında farkındalıklarının artırılmasını hedefleyen TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı tarafından desteklenen “Dersimiz: Sağlıklı Hayat Projesi”ne ilimizde bulunan beş okuldan 200’e yakın öğrenci katıldı.
 
Üniversitemizin farklı disiplinlerinden akademisyenlerin yer aldığı eğitim programına, İl merkezinde bulunan ve sosyo-ekonomik farklılıklara sahip öğrencilerin eğitim gördüğü 5 ilkokuldan 4. sınıfta öğrenim gören öğrenciler katıldı. Projenin uygulandığı okullarda eğitimlerini sürdüren öğrencilerin ilgi ve ihtiyaçları gözetilerek, eğitim materyalleri etkileşimli sunu uygulamaları ile zenginleştirildi.
 
Dijital eğitim materyalleri yardımıyla ve teknolojik bağımlılığın olumsuz yönlerine de dikkat çekerek özellikle çocuğun bilgiyi sistemli ve mantıklı bir şekilde işleyebildiği, kendi davranışlarını yönetir hale gelebildiği ve aynı zamanda fırsatlara açık olduğu en uygun yaştaki ilkokul öğrencileri seçildi. Bu grup, bir öğrenme sürecinden geçirilerek, beslenme ve sağlıklı hayat konusunda bilinçlenmesi, akranlarına rol model olabilmesi için sağlıklı hayat konusunda bilgisini artırması hedeflendi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °