Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Sağlıklı Bir Hasat İçin; Pestisit Denetimleri Devam Ediyor

Sağlıklı Bir Hasat İçin; Pestisit Denetimleri Devam Ediyor

ISPARTA 3.10.2020 18:28:00 0
Sağlıklı Bir Hasat İçin; 
Pestisit 
Denetimleri 
Devam Ediyor
Isparta Tarım ve Orman Müdürlüğü, Hasat Öncesi Pestisit Denetim Talimatı hazırladı.
 
Bitkisel  üretimde  zirai ilaç  kalıntısının  önlenmesi, tüketicilere  güvenilir  gıda  sağlanması,  doğal dengenin  korunması,  bitkisel  üretimde  sürdürülebilirliğin  sağlanması  amacı  ile  Tarım  ve  Orman Bakanlığı  tarafından  taze  meyve  ve  sebzelerde  "Hasat  Öncesi  Pestisit  Denetim  Talimatı  " hazırlandı.
 
Bu talimat gereği,  İlimiz için 2020 üretim  sezonu boyunca Kiraz, Kayısı, Elma, Ayva, Mantar, Domates, Üzüm ve şeftaliden toplam 187 numune alınması programlandı. Bu program kapsamda Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik personelleri tarafından 149 numune alma işlemi tamamlanmış olup ayva ve mantarda numune alma işlemleri devam ediyor.
 
Alınan  numunelerin  analizleri  Isparta  Gıda  Kontrol  Laboratuvar  Müdürlüğü  tarafından yapılmakta. Yapılan bu uygulamalar sayesinde insan sağlığı ve çevreye duyarlı üretici sayımızda her geçen  gün  artış  sağlanmakta  ve  üreticilerimizde  tarım  ilacı  kullanımına  karşı  bilinç  oluşuyor.
 
Analizler  sonucunda  yasaklı aktif madde  veya tavsiye  dışı aktif maddeye  rastlanılması  durumunda ise idari yaptırım uygulanmakta. İl  Tarım  ve  Orman  Müdürlüğünce  İlimizde  bu  uygulamalar  her  yıl  program  dâhilinde yürütülmekte ve üreticilerimize bilinçli üretim konusunda eğitim çalışmaları yapılmakta.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °