Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Sağlık – Sen Isparta Şubesi’nin Konut Projesi Hayata Geçiyor; Konutların Temeli Atıldı

Sağlık – Sen Isparta Şubesi’nin Konut Projesi Hayata Geçiyor; Konutların Temeli Atıldı

ISPARTA 5.12.2023 14:39:00 0
Sağlık – Sen Isparta Şubesi’nin Konut Projesi Hayata Geçiyor;  Konutların Temeli Atıldı

HABER: Yunus ÖZLER 

Sağlık – Sen Isparta Şubesi tarafından geçtiğimiz Eylül ayında projesi başlatılan Konutların temeli yapılan törenle atıldı. Şube Başkanı Mahmut Ağun; “İlk etapta 100 daire yapacağız. Brüt 151 metrekarelik 5 Blok şeklinde yapılacak konutlar her katta 4 daire 5 kat şeklinde olup, tamamen ekolojik bir yaşam alanı halinde yapılacak ve 32 ayda bitirilecektir” dedi. 

BAŞKAN AĞUN; “SAĞLIK VE SOSYAL HİZMET 

ÇALIŞANLARI KONUT YAPI KOOPERATİFİ KURDUK”

Konu ile ilgili olarak bugün saat 12.30’da Konutların yapılacağı Vatan Mahallesindeki arsada bir tören düzenlendi. Törene; Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Ağun, Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mevlüt Tosun ve konut sahibi olacak Sağlık – Sen üyeleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Ağun, kendilerine gelen talepler doğrultusunda geçtiğimiz Eylül ayında konut projesi çalışmalarına başladıklarını belirterek; “Bilindiği gibi günümüzde konut sorunu binlerce hatta milyonlarca vatandaşımız için hatta toplumumuz için ilk sırada geliyor. İnsanlar, başını sokabilecek bir ev almanın çabasını gösteriyor. İşte biz de bu noktadan hareketle sendikamızın üyeleri için çalışmalara başladık ve konut işine girdik. Bu doğrultuda ilk olarak ‘Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi’ kurduk.

“KONUTLAR 5 BLOKTA 100 

DAİRE ŞEKLİNDE İNŞAA EDİLECEK” 

Geçtiğimiz Eylül ayında proje çalışmalarına başladığınız konutlarımızın Allah’ın izniyle bugünde ilk kazmasını vurarak temelini atıyoruz. Törenimize katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Katılımlarınız bizi son derece mutlu etmiştir. Kurduğumuz bu Konut Yapı Kooperatifi marifetiyle ilk etapta 100 Daire yapmayı planlıyoruz. Daireler brüt 151 metrekare 5 Blok şeklinde olup, her katta 4 daire ve bir blok 5 kat olacak şekilde inşa edilecektir. Bloklar tamamen ekolojik bir yaşam alanı olarak dizayn edilecektir. 

“KONUTLAR 32 AYDA TAMAMLANACAK” 

Normalde konutlarımızın teslim süresi 36 ay yani üç yıldı. 36 ay teslim süresini hem kıymetli üyelerimiz hem de Isparta’ya 32 ayda bitirmek yakışır diyerek teslim süresini 32 aya indirdik. Böylece, üyelerimiz daha önce belirttiğimiz süreden 4 ay daha önce konutlarına kavuşmuş olacaklar” dedi. 

KONUTLARIN İSMİ NEDEN 

HAMİDABAD KONUTLARI 

OLACAK? 

Yapılacak Konutların isminin ‘Hamidabad Konutları’ olacağını vurgulayan Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Ağun, bu ismi de nasıl belirlediklerini şöyle açıkladı; “Hamitoğulları zamanında Isparta’mız verimli topraklarından dolayı Abad adını almıştır. Hamitoğulları’nın önemli noktalarından biri olan Isparta’mızın adı Hamidabad olmuştur. Böylesine önemli bir unsur olan Hamidabad ismini bu nedenle konutlarımıza verdik. 

“PROJE KAPSAMINDA KAPALI OTOPARK, SOSYAL 

EĞLENCE ALANLARI VE SPOR ALANLARI BULUNACAK”

Yapılacak olan konutlarımız tamamen birebir Deprem Yönetmeliğine uygun şekilde inşa edilecek olup, arsa üzerinde konutların bulunduğu blokların yanı sıra; Kapalı Otopark, Sosyal Eğlence Alanları ve Spor Alanları bulunacaktır. Bizim buradaki ana felsefimiz; Kooperatif binalarının da müteahhit binalarından iyi olabildiğini ispatlamak olacaktır. İmece ruhu ile sağlık çalışanlarımıza kaliteli bir yaşam alanı oluşturacağız” dedi. 

“AMACIMIZ, HİÇBİR KÂR AMACI GÜTMEDEN, SAĞLIK

ÇALIŞANLARIMIZI KONUT SAHİBİ YAPMAKTIR” 

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Mahmut Ağun, konuşmasının sonunda ise üyelerin ödeyeceği rakamların günümüz şartlarında iyi olacağını ve Günümüz Kooperatif ve TOKİ peşinat ve aylık ödemelerinden daha avantajlı olacağını belirterek; “Burada bizim amacımız, hiçbir kâr amacı gütmeden, sağlık çalışanlarımıza hizmettir. Şimdiden, Isparta’mıza ve tüm üyelerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi. 

DUA EDİLDİ, KURBAN KESİLDİ 

Törende son olarak; Diyanet – Sen Isparta Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çelik tarafından dua edildi ve tören Kurban kesimi ile sona erdi. 

SAĞLIK – SEN ISPARTA ŞUBESİ'NİN HAMİDABAD KONUTLARI PROJESİ TEMEL ATMA TÖRENİNDEN GÖRÜNTÜLER; 

 

 

 

 

 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °