Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay; Onların Suçu Ne?

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay; Onların Suçu Ne?

ISPARTA 2.12.2021 12:57:00 0
Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay; 
Onların 
Suçu Ne?
Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Uzman ve Pratisyen Hekimlere yapılacak olan 2 bin 500 ve 5 bin liralık zammı yerinde bulduklarını belirterek; “Ancak yapılacak olan zamdan bütün sağlık çalışanları faydalanmalıdır. Bu iş çalışanlar arasında ayrım oluşturuyor. Bakanlık, derhal bu yanlıştan geri dönmelidir. Zam 1 milyon sağlık çalışanını kapsamalıdır” dedi.
 
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklanan ve ardından Meclis’te görüşülmesine başlanan uzman ve pratisyen hekimlere 2 bin 500 ile 5 bin lira zam düzenlemesine, Sağlık – Sen camiasından hekimler arasında ayrım oluşturduğu gerekçesiyle tepki geldi.
DEMİRALAY; “SAĞLIK BAKANLIĞI
DERHAL BU YANLIŞTAN GERİ DÖNMELİDİR”
Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı ve Memur – Sen Isparta Temsilcisi Erdal Demiralay, Sağlık Bakanlığını bu yanlıştan bir an önce dönmeye çağırarak; “Uzman ve pratisyen hekimlere yapılacak olan 2500 ve 5000 liralık zammı doğru ve yerinde buluyoruz. Ancak yapılacak olan zamdan bütün sağlık çalışanları faydalanmalıdır. Bu iş çalışanlar arasında ayrım oluşturuyor. Bakanlık, derhal bu yanlıştan geri dönmelidir. Düzenleme, TBMM’de onaylanmadan, 1 milyon sağlık çalışanını kapsayacak şekilde hak ve hakkaniyet esasıyla yeniden ele alınmalıdır.
“TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARI
KORONAVİRÜSLE KORAKOR
MÜCADELE ETMEKTEDİR”
Bir kısım sağlık çalışanlarını yok sayarak atılan adımlar sağlık sistemine zarar verdiği aşikardır. Sağlık çalışanları arasında aynı işi yapan, aynı unvana sahip insanlar birbirinden farklı ücretler alıyorlar. Biz alın terimizin karşılığını istiyoruz. Bu hakkı bize çok görenlerin vicdanına seslenmek istiyorum. Bir sağlık çalışanı 7/24 saat çalışıyorsa, Koronavirüse yakalanma oranı vatandaşa oranla 10 kat daha fazlaysa, can kurtarmak için can veriyorsa bunun karşılığını ödemek boynunuzun borcudur. Sağlık çalışanları fedakârlık yapıp korakor mücadele ediyorsa bu konuda alın terimizin karşılığını istemek de en doğal hakkımızdır.
“HEKİMLERİN PERFORMANSLARINA
GÖRE ALDIKLARI ÜCRETLER HASTANE
BÜTÇESİ YERİNE GENEL BÜTÇEDEN ÖDENMELİDİR”
Dolayısıyla, adaletli bir ek ödeme sisteminin acilen hayata geçirilmesi çağrısında bulunan Demiralay; “Yapılacak şey belli. Adaletli bir döner sermaye sistemi acilen hayata geçirilmelidir. Biz buna yönelik çözüm önerilerimizi ilgili ve yetkililerle paylaştık. Hekimlerin performanslarına göre aldıkları ücretler hastane bütçesi yerine genel bütçeden ödenmeli. Dün açıklanan bu yanlış karardan bir an önce dönülmelidir” dedi.  
 

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °