Bugün, 8 Mayıs 2024 Çarşamba

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay’dan; Doktora Yapılan Saldırıya Kınama

Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay’dan; Doktora Yapılan Saldırıya Kınama

ISPARTA 18.09.2021 21:21:00 0
Sağlık – Sen Isparta Şubesi Başkanı Erdal Demiralay’dan; 
Doktora 
Yapılan Saldırıya 
Kınama
Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı ve Memur – Sen Isparta İl Temsilcisi Erdal Demiralay, Isparta Şehir Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Dr. Baki Ünlü’nün bir hasta yakını tarafından darp edilmesinin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek; “Saldırganı şiddetle kınıyorum. Artık şiddet olaylarının son bulması adına kalıcı ve caydırıcı adımlar atılması gerekmektedir” dedi.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık – Sen) Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Isparta Şehir Hastanesi Acil Servisinde görev yapan Dr. Baki Ünlü’nün O.M isimli bir hasta yakını tarafından darp edilmesi olayının üzüntüsünü yaşadıklarını ve saldırıyı kınadıklarını söyledi. Başkan Demiralay, saldırıya maruz kalan mesai arkadaşları Doktor Baki Ünlü’ye ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletirken, sağlıkta şiddet konusunda kalıcı ve caydırıcı önlemlerin bir an evvel hayata geçirilmesi beklentisini yineledi.
DEMİRALAY; “SAĞLIK ÇALIŞANLARI SON DERECE
ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE İŞLERİNİ YAPMAKTADIR”
Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, açıklamasında; “Sağlık çalışanları büyük bir fedakarlıkla 7 gün 24 saat halkımıza hizmet vermektedir. Bu hizmetin yoğunluğu Koronavirüs pandemisi sürecinde daha da artmış durumdadır. Yetersiz sağlık çalışanı sayısına rağmen büyük bir özveriyle sağlık hizmetinde bir devrime imza atan ve sağlıkta dönüşümün mimarı olan çalışanlarımızın bugün Isparta Şehir Hastanesinde olduğu gibi şiddete maruz kalması bizleri derinden üzmektedir.
“SONUNA KADAR ARKASINDAYIZ"
Sadece mesleğinin gereğini yerine getiren ve herkesin malumu olduğu üzere Koronavirüs pandemisi nedeniyle maske – mesafe – hijyen kuralından birisi olan mesafe kuralını ihlal eden hasta yakınlarına ‘İçeride kalabalık bir şekilde beklemeyelim’ uyarısında bulunan Doktor arkadaşımızın sadece bu uyarısı nedeniyle şiddete maruz kalması asla kabul edilebilir bir durum değildir. Sağlık – Sen olarak daha önce yaşanan sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda olduğu gibi bu şiddet ve saldırıda da sağlık çalışanlarımızın sonuna kadar arkasındayız ve olayın takipçisi olacağız. 
“SAĞLIK ÇALIŞANLARINA
ŞİDDET CEZASIZ KALMAMALIDIR”
Eza ve cefa çekerek vatandaşlarımıza hizmet veren sağlık çalışanlarımıza karşı gerçekleştirilen saldırılar cezasız kalmamalıdır. Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık – Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili yerlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ilettiğimiz önerilerimizin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha altını çiziyoruz” dedi.

Çarşamba 21.6 ° / 8.4 °
Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °