Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay; Biz Hepimiz Aynı Gemideyiz

Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay; Biz Hepimiz Aynı Gemideyiz

ISPARTA 4.06.2020 16:57:00 0
Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay; 
Biz Hepimiz
Aynı Gemideyiz
Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, Sağlık Bakanlığının iyi niyetle çıkardığı ‘Ek Ödeme Yönetmeliği’nden bazı sağlık çalışanlarının yararlanamadığını belirterek; “Arkadaşlarımız haklı. Ancak, kanunen yapacak bir şey yok. Biz sendika elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Maalesef çalışma barışı biraz zedelendi. Bizim sunduğumuz teklif uygulansaydı bu kadar tepki çekilmezdi” dedi.
 
Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, geçtiğimiz günlerde Kanal32 Televizyonunda Gazeteci İsmail Altunbaş’ın hazırlayıp sunduğu ‘Birebir’ programının konuğu oldu.
DEMİRALAY; “BİZİM ÜYEMİZ OLSUN OLMASIN
TÜM SAĞLIK ÇALIŞANLARIYLA GURUR DUYUYORUM”
Programda, sağlık camiasının bugünlerde en çok konuştuğu Sağlık Bakanlığı tarafından çıkarılan ‘Ek Ödeme Yönetmeliği’ konusunda açıklamalarda bulunan Memur – Sen İl Temsilcisi ve Sağlık – Sen Isparta Şube Başkanı Erdal Demiralay, şunları söyledi; “Öncelikle bu Koronavirüs pandemisi sürecinde yoğun ve özverili bir çalışma örneği gösteren; bizim üyemiz olsun olmasın sağlıkta çalışan tüm arkadaşlarımla gurur duyduğumu bir kez daha ifade etmek ve altını çizmek istiyorum. Sağlık çalışanları gerçekten dünyaya örnek bir çalışma sergilediler.
“BİZDE 50’YE YAKIN HİZMET GRUBU VAR
BEN HİÇBİRİNİ AYRI TUTMADIM”
Ancak, üzülerek söylemek istiyorum ki, halkımız da bunu yanlış biliyor. Bakanlığımız iyi niyetle bir ‘Ek Ödeme Yönetmeliği’ çıkardı. Fakat burada arkadaşlarımızın birçoğu memnun olmadılar. Ben hiçbir konuşmamda Hekimi, Ebeyi, Hemşireyi, Sağlık Memurunu, Laborantı, Şoförü, Hizmetliyi, Veri Hazırlama Memurunu, Biyaloğu, Fizyoterapisti, Kimyageri. Bizde 50’ye yakın hizmet grubu var. Ben hiçbirini ayrı tutmadım. Çünkü bizler sağlık çalışanları olarak hepimiz aynı gemideyiz.
“HEPİMİZ BİR GEMİDEYİZ”
Elbetteki aklı selim olan hiçbir arkadaşımız hekimin aldığı parada gözü olamaz eleştiremez. Fakat üzülerek söyleyeli Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesinde arkadaşlar sonuna kadar haklı. Ama idare de aynı Sağlık Bakanlığında olduğu gibi bize ekstra bir ödenek gelmediği için yapabileceğimiz bir şey yok diye bir müşkül ortaya sundu. Buna rağmen Nisan ayında diğer arkadaşlara biraz ödeme yapıldı ama, Mayısta nasıl olacak diye bakıyoruz. Bizim Sağlık Bakanlığında da biraz önce hepimiz aynı gemideyiz dedik.
“BİZ ELİMİZDEN GELENİ
YAPTIK VE YAPIYORUZ ANCAK…”
Bizde de 4/d’li daimi işçi arkadaşlarımız var. Teşarondan kadroya geçen. Onlara hiç veremedik. Şofördür, Veri Hazırlamacıdır onlara da kanun gereği veremedik. Çünkü, bu noktada yapabileceğimiz bir şey yok. Sağlıkçı deyince Doktor, Hemşire, Ebe gibi meslek grupları akla geliyor. Bunun içerisinde de Yoğun Bakımda, Acil’de,  Diyaliz’de yani riskli birimlerde çalışanlar diye tarif edelim bunu. O arkadaşlarımız daha önceki aldıklarından eksik aldılar. Maalesef sendika olarak bundan dolayı biz de çok tepki gördük. Bunun mücadelesini verdik, vermeye de devam ediyoruz ve edeceğiz. Genel Merkezimize sahanın sıkıntılarını aktarıyoruz. Bundan dolayı arkadaşlarımız arasında çalışma barışı biraz zedelendi. Normalde tüm herkes takdir etti. Tüm halkımız sağlık çalışanlarımızı takdir etti. Bu noktada ben aziz milletimizi teşekkürlerimi, şükranlarımı sunuyorum. Çünkü, sağlık çalışanlarımızın yanında yer aldılar. Her türlü desteği sağladılar. Ama, Sağlık Bakanlığımızın iyi niyetle çıkardığı bir genelge ben arzu edildiği şekilde kullanılabildiği inancında değilim.
“BİZİM TEKLİFİMİZ OLSAYDI
BU KADAR ÇOK TEPKİ ÇEKMEZDİ”
Bu uygulama daha iyi olabilirdi. Biz bu konuda bir teklif sunduk. Bizim teklifimiz şuydu. Herkese maaşı miktarında bir ödül verilseydi. Örneğin bu PTT’de oldu, Adalet Bakanlığında oldu. Gardiyanlara verildi. O şekilde bir şey olsaydı olacaktı ve bu kadar tepki çekilmeyecekti. Ama maalesef bizde böyle olmadı. Bunun düzeltilmesi için sendika olarak çabalarımız devam ediyor. Adaletli bir döner sermayenin uygulanması için mücadelemiz devam ediyor ve devam edecek. Bunu tüm çalışan arkadaşlarımın bilmesini istiyorum” dedi.

Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °