Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ressam Mahir Öztürk Resim Sergisini Eğirdir’de Açtı

Ressam Mahir Öztürk Resim Sergisini Eğirdir’de Açtı

ISPARTA 7.08.2022 08:15:00 0
Ressam Mahir 
Öztürk Resim 
Sergisini 
Eğirdir’de Açtı
Emekli Veteriner Hekim Mahir Öztürk’ün ‘Teke Yöresi Esintisi Yağlı Boya Resim Sergisi’ önceki gün saat 14.00’de Eğirdir Dündarbey Medresesinde açıldı.
 
Doğa, manzara ve gökyüzü resimlerinden oluşan toplam 47 eserin bulunduğu sergi sanat severlere sunuldu. Sergi 7 Ağustos 2022 tarihine kadar açık olacak. Sergi açılışına Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök, Eğirdir Eski Belediye Başkanı Tacittin Gençay, Eğirdir İlçe Müftüsü Mehmet Ali Eroğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik ve Belediye Başkanı Veli GÖK’e katılımlarından dolayı teşekkür eden ressam Mahir Öztürk; ‘Bugün çok mutluyum, Kaymakam ve Başkanımızın sergimizin açılışına katılmalarından ötürü çok gururluyum, çok teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.
 
Eğirdir’de ilk resim sergisini açan Mahir Öztürk resimlerinde Batı Toros eteklerini ve yöremizin doğal güzelliklerini sergiledi. Doğal güzelliklerimizi tüm dünyaya tanıtılmasının öneminden bahsetti. Selçuklu mimarisine ait medrese içerisinde sergisini sunduğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Toplamda 47 adet eserin bulunduğu sergi sanat severleri bekliyor. Sergi alanına konulan anı defterine düşüncelerini yazan Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik; ‘Mahir Bey’in Eğirdir İlçemizde düzenlenen resim sergisine katıldım. Kendisinin ‘Teke Yöresi’ temalı resim çalışmalarını büyük bir beğeni ile gezdim. Başarılar Diliyorum.’ İfadelerini kullandı.
 
Eğirdir Belediye Başkanı Veli GÖK ise ; ‘Resim sanatının geliştirilmesi resim sanatı ile bölgemiz tanıtımına katkılarınızdan dolayı teşekkür eder sağlık ve başarılar dilerim.’ ifadelerinde bulundu.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °