Bugün, 22 Mayıs 2024 Çarşamba

Rekolte 6 bin ton

GÜLBİRLİK Genel Müdürü Hasan Çelik, Nisan ayının sonlarında başlayan gül hasadının 60 günlük serüveninin sona erdiğini belirterek, Bölgemizin 2016 yılı gül çiçeği rekoltesi ortalama 6 bin ton civarında gerçekleşti” dedi.

ISPARTA 29.06.2016 07:11:00 0
Rekolte 6 bin ton
Isparta’da Nisan ayının sonlarında başlayan gül hasat sezonu yaklaşık 60 gün sürdü. Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, Isparta’da gül hasat sezonunun sona erdiğini belirterek, rekolte ve beklentiler hakkında bilgi verdi.
1 TON GÜL YAĞI, 15 BİN TON GÜL KONKRETİ
Şuanda gül üretiminin sezon için tamamen sonlandırıldığını ifade eden Hasan Çelik, Bölgemizin 2016 yılı gül çiçeği rekoltesi ortalama 6 bin ton civarında gerçekleşti. Bunun üzerinde olma ihtimali de var. çünkü rakamları tam alamamakla beraber 6 bin tondan aşağı olmadığını tahmin ediyoruz. Bölgemizden  1 ton civarında ve belki de 1 tonun üzerinde gül yağı imalatının yapıldığı, 15 bin ton civarında da gül konkreti imalatının yapıldığını söyleyebiliriz. Bu dünya parfümeri ve kozmetik sektörünün ihtiyacı olan gülyağı ve gül konkretinin yüzde 60-65’lik kısmının Türkiye’den karşılanması anlamına gelir. Bu da bölge, ülke ve il olarak bizi birinci sıraya yerleştiriyor” dedi.
GEÇEN YILKİ 6,10 TL’LİK RAKAMIN ÜZERİNDE OLACAKTIR
Öte yandan gül çiçeği fiyatlarının bu dönemde gündemi en çok meşgul eden konulardan birisi olduğunu vurgulayan Gülbirlik Genel Müdürü Hasan Çelik, “Geçen yılki Gülbirlik olarak en üst seviyede ödeme yapmıştık. 6,10 kuruşluk bir ödeme yapmıştık. Bu yıl böyle olmayacaktır. Tabi ki bunun üzerinde olacaktır. Ama kesim rakam belli olmadığı için şunu söyleyebilirim; üreticinin alın teri, el emeği kesinlikle gözetilecektir. Hak ettiği üret elbette dönecektir. Bu geçmiş dönemlerde olduğu gibi bu şekilde olacaktır. Biz en iyi fiyatı vermek için gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °
Cuma 20.7 ° / 10.3 °