Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Ramazan Bayramı'nda Hava Sıcaklıkları Düştü! Peki, Böyle mi Devam Edecek?

Ramazan Bayramı'nda Hava Sıcaklıkları Düştü! Peki, Böyle mi Devam Edecek?

ISPARTA 12.04.2024 08:13:00 0
Ramazan Bayramı

Ramazan Bayramı devam ediyor. Bugün üçüncü ve sonuncu gününü idrak ettiğimiz Bayramda Isparta’da hava durumu nasıl. Düşen sıcaklıklar böyle devam edecek mi? Detaylar Haberimizde….

Isparta ve yurt genelinde etkisini sürdüren soğuk hava dalgası şaşkınlığa neden oldu. Yurdun doğu bölgelerinde etkili sağanak yağış ve hatta dolu yağışı yaşanırken, Akdeniz bölgesinde ise hava güneşli olmasına rağmen özellikle gece sıcaklıklarında 2 ila 4 derece arasında düşüş söz konusu. Bu da gece ayaz yaşanmasına neden oluyor. 

Önceki gün başlayan ve bugün son gününü yaşadığımız Mübarek Ramazan Bayramında güneşli havanın keyfini çıkartan vatandaşlar, bayramla birlikte gelen bu soğukların ne zamana kadar etkili olacağını merak ediyor. Peki, Isparta’da özellikle gece yaşanan hava sıcaklığı düşüşleri ve ayaz sürecek mi?  

11 Ayın Sultanı Ramazan Ayına veda eden Isparta, Ramazan Bayramı'na parçalı bulutlu ve güneşli bir havada girdi. Ancak, dünden itibaren ise hava sıcaklıkları düştü. Öyle ki, geceleri 11 derecelerden 7 dereceye kadar düşüş söz konusu. 

Yurt genelinde etkisini sürdüren havalar, Isparta da etkisini hissediyor. Konu hakkında uyarılarda bulunan uzmanlar, bayram boyunca ve sonrasında havanın nasıl olacağını açıkladı.

YAĞIŞ YOK, GECE AYAZ VAR! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Ramazan Bayramının ikinci gününde başlayan ve bugün de sürecek olan hava sıcaklığı düşüşleri Isparta’da kendini iyiden iyiye hissettiriyor. Ancak, şehirde hava sıcaklıkları Cumartesi gününden itibaren tekrar artmaya başlayacak. 


Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °