Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Ramazan Hurmaları tezgahları süslemeye başladı

Ramazan Hurmaları tezgahları süslemeye başladı

ISPARTA 3.05.2019 09:36:00 0
Ramazan Hurmaları tezgahları süslemeye başladı
Ramazan ayına sayılı günler kala çarşı pazarda hareketlilik artarken, iftar ve sahur sofralarının vazgeçilmezi olan hurmalar ilgi görüyor.
 
Isparta’nın en köklü mağazalarından olan ve yıllardır Hurma satışı yapan Medine Pazarı sahiplerinden Osman Akçil, Ramazan ayı öncesi tüm hazırlıkları yaptıklarını ifade ederek; “Talep olarak genellikle Medine Hurması çok bizde. Bunun yanında Kudüs Hurması, Filistin Hurması, Peygamber Efendimizin yetiştirmiş olduğu hurma neslinden gelen Acve Hurması, Amber Hurması, klasik hacın ve umrecinin bilmiş olduğu Mebrum Hurması ama ağırlıklı Mebrumda” dedi.
AKÇİL; “HURMA ÇEŞİTLERİ
BOL MİKTARDA VAR”
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte hurmaya olan ilginin arttığını vurgulayan ve hurmaların faydalarından bahseden Akçil; “Şimdi Sugai dediğimiz Medine’nin çok özel bir hurması var. Bu doktorların reçetesine de girdi. Diyet hurma dediğimiz, şeker oranı az, şeker hastası rahatlıkla yiyebiliyor bunu. Bunun yanında Acve Hurması genellikle kalp hastasına çok iyi geliyor. Çok özel bir hurma, biraz pahalı ama halkımız yiyor. Bir tane de olsa alıp yiyor” dedi.
“HURMANIN FİYATI 15 İLA
100 TL ARASINDA DEĞİŞİYOR”
Hurma fiyatları geçen yıla göre fazla bir artış göstermedi. Fiyatlar 15 lira ile 100 lira arasında değişiyor. Halkımız ise genellikle 50 - 60 liralık hurmayı tercih ediyor. Hurma alışverişi yapan vatandaşlarımızdan bazıları hurmayı sadece Ramazan ayında değil sürekli tüketiyor. Bazıları da kutsal topraklardan döndükten sonra hurma alıp, aldığı bu hurmayı da yakınlarına hediye ediyor” dedi.

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °