Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Rakiplerimiz Şekilleniyor…

Rakiplerimiz Şekilleniyor…

SPOR 14.06.2023 14:23:00 0
Rakiplerimiz  Şekilleniyor…

Ispartaspor’un önümüzdeki sezon yer alacağı TFF 2. Ligde 2 takım hariç mücadele edeceği takımlar belli oldu. O takımlar da bugün ve yarın akşam oynanacak maçların ardından belli olacak. 

İki sezondur TFF 2. Ligde mücadele eden ve geçtiğimiz sezon son maçta da olsa lige tutunmayı başaran Ispartaspor önümüzdeki sezon 2. Ligde mücadele etmeye devam edecek. 46 puanla ligde kalan Yeşil – Pembeli ekip, önümüzdeki sezon da birbirinden zorlu maçlara çıkacak. Zira, bir tarafta 2. Ligdeki mevcut takımlar bir tarafta bir üst ligden yani 1. Ligden düşen takımları bir tarafta ise 3. Ligde şampiyon olarak 2. Lige çıkan takımlar lige renk katacak. 

1. LİGE ÇIKMAK İÇİN 

MÜCADELE EDECEKLER

TFF 2. Ligde önümüzdeki sezon 13 yıldır olduğu gibi yine Beyaz ve Kırmızı grup olarak iki ayrı gruptan oluşacak. Ancak, hangi grupta kaç takım olacağına TFF karar verecek. Bilindiği gibi, geçtiğimiz sezon Beyaz Grup 19, kırmızı grup ise 20 takımdan oluşmuştu. Dolayısıyla yeni sezonda minimum 39 takım üst lige çıkmak için mücadele verecek. 

2. LİG İKİ TAKIM 

HARİCİNDE ŞEKİLLENDİ 

Ligde yer alacak 18 takım belli olurken TFF 2.lig Play Off’larından 1 takım daha TFF 1.lige yükselecek. Bilindiği gibi, 1. Ligden 2. Lige düşen Denizlispor ve Altınordu gelecek sezon 2. Ligde mücadele edecekler. Diğer bir deyişle Ispartaspor’un rakibi oldular. 

2. LİGE DÜŞENLER

Deprem felaketi sonrası Adanaspor ve Yeni Malatyaspor’un ligden çekilmesiyle bu sezon iki ekibin düşeceği ligde Denizlispor’un ardından veda eden ikinci ekip Altınordu oldu.

Ş. URFASPOR MU? BUCASPOR 1928 Mİ? 

TFF 2. Lig Play – Off finalinde ise Kırmızı ile Beyaz Grup finalistleri olan Ş. Urfaspor ile Bucaspor 1928 takımı 15 Haziran Perşembe günü yani yarın saat 19.00'de MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Futbolseverlerin merakla beklediği müsabakada maçı kazanan takım 1. Lige yükselirken, mağlup olan takım 2. Lige devam edecek. 

2. LİGE DİREKT OLARAK 

YÜKSELEN TAKIMLAR 

TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup'un son haftasında Yeni Mersin İdmanyurdu sahasında Yomraspor'u 5-1 mağlup ederek, 2'nci Lig'e yükseldi.

TFF 3. Lig 2. Grupta Alanya Kestelspor ile çekişen Iğdır FK, ligin son haftasında Ofspor ile deplasmanda kozlarını paylaştı. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Iğdır FK, 2. Lig'e yükseldi. 

TFF 3'üncü Lig 3'üncü Grup'ta mücadele eden 68 Aksaray Belediyespor, sahasında Efeler 09 Spor'u 2-1 mağlup ederek 73 puanla şampiyon oldu ve TFF 2'nci Lig'e yükseldi. 

3. LİG PLAY – OFF’TA BİR TAKIM 

DAHA 2. LİGE YÜKSELECEK 

Öte yandan; 3. Lig Final maçlarında önceki gün Belediye Derince Spor, TFF 3'üncü Lig 1'inci Grup Play-Off Finali'nde 52 Orduspor'u penaltılar sonucunda 6-5 mağlup ederek TFF 2'nci Lig'e yükseldi.

TFF 3. Lig 2. Grup Play-Off Final mücadelesinde Alanya Kestelspor ile Karaman FK, Ankara'da karşı karşıya geldi. Eryaman Stadyumu'nda oynanan final müsabakasında rakibini 2-1 mağlup eden Karaman FK, TFF 2. Lig'e yükseldi.

TFF 3. Lig 3. Grupta ise 2. Lige çıkacak takım bugün akşam belli olacak. Zira, bu grupta Play – Off Final mücadelesi Beyoğlu Yeni Çarşı Sportif Faaliyetler ile Kepez Bedeliyespor Eskişehir’de karşı karşıya geldi. Eskişehir Yeni Stadyumda oynanacak final maçını kazanan takım 2. Lig'e yükselecek.

 


Anahtar Kelimeler: Rakiplerimiz Şekilleniyor…
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °