Bugün, 21 Mayıs 2024 Salı

Rahatsızlığı belediyenin MHP’li olmasından kaynaklanıyor

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Isparta’nın Yaşanabilir Kentler arasındaki birinciliğini kamu yatırımlarına bağlayarak Belediye’yi bu konuda pay sahibi görmeyen AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’a yanıt verdi.

SİYASET 24.02.2016 06:41:00 0
Rahatsızlığı belediyenin MHP’li olmasından  kaynaklanıyor
Türkiye İstatistik Kurumu’nun(TÜİK) ilk kez açıkladığı Yaşanabilir Kentler sıralamasında Isparta birinci olmuştu. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da bu birincilikte belediye hizmetlerinin önemine değinerek, burada da kendilerinin pay sahibi olduğunu ifade etmişti. Ancak AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, birincilikte belediye hizmetlerinin payı olmadığını belirterek, bu başarının kamu yatırımları sayesinde geldiğini dile getirmişti. Zabun’un bu açıklamasına MHP İl Başkanı İsa Yalçın’dan yanıt geldi. Yalçın, Zabun’un açıklamalarını ‘şaka yapmıştır herhalde’ diyerek değerlendirdi.
SAYIN GÜNAYDIN ŞEHRİN EMİR SUBAYIDIR
Bir ilde şehrin gelişmişlik düzeyine ve TÜİK verilerine bakıldığı ve bu kriterler incelendiği zaman Isparta’daki farkı yaşayan herkesin gördüğünü belirten MHP İl Başkanı İsa Yalçın, “Sayın Osman Zabun da görüyor ama bu konudaki rahatsızlığı belediyenin MHP’li olmasından kaynaklanıyor herhalde. Uzun yıllardır belediyenin aynı belediye başkanında olması Isparta için bir şanstır. Belediye Başkanının bir şehirci mimar olması Isparta için bir şanstır. Belediye Başkanının Isparta sevdalı olması bir şanstır. İstanbul menşeili, kafasının arkasında bazı projeleri olan bir belediye başkanı değil, varlığını, bütün sermayesini, her şeyini memleketine yatıran, bu anlamda da yetenekleri ve bilgisi olan bir belediye başkanımız var. Bu yüzden Sayın Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Günaydın için daha önce ‘şehrin emir subayıdır’ demiştim. Şehrin emir subaylığına soyunmuş ve bu şehri her alanda en iyi şekilde temsil etmiş olan bir belediye başkanının bu başarıyı yakalaması normaldi” dedi.
BELEDİYE BAŞKANIMIZ EVRENSEL PROJELER YAPACAĞIM DİYOR
AK Parti İl Başkanı Osman Zabun’un geriden kaldığını ve belediye başkanının açıklamalarını takip edemediğini  ifade eden Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Başkanımız ulusal ligde değil evrensel ligde projeler yapacağım diyor. Bu bir hedeftir, hedefi olmayanın başarısı olmaz. Belki onlara hayal gibi geliyor ama ulusal anlamda başarıyı yakalamış bir şehrin bundan sonra evrensel başarıyı yakalama noktasında hedef koyması doğrudur. Bunu başaracağına inanıyorum.
SİYASİ VE SAKAT BİR BAKIŞ AÇISIDIR
Belediyeler halka en yakın kurumlardır. Bu şekilde doğumla ölüm arasındaki sosyal hizmetler zincirini belediyeler sağlar. Bir şehrin yaşam kalitesinin yükseltilmesi insanların yaşam kalitesinin yükseltilmesiyle aynıdır. Bu hizmetler yapılırken belediyeler, bazen özel sektörle, bazen kamu, bazen de devletle birlikte kendi imkanlarıyla birlikte şehirde ciddi organizasyon yaparak geçmişten gelen projeleri yöneten birimlerdir. Belediyelerin görevi şehri teknolojik altyapıyla donatmak, şehrin gelecekle ilgili sorunlarına şimdiden proje üretmek ve önemlisi o şehrin yaşanabilir şehirler arasında olması için projeler yapmaktır.  Bu şekilde kamu ve özel sektörün gücünü kendi gücüyle birleştirerek iyi bir organizasyonla bu hale getiren belediyede, belediyenin emeği azdır, çoktur gibi bir yaklaşım siyasi bir bakış açısıdır. Sakat bir bakış açısıdır. Hükümetle beraber olan bir sürü il var. Antalya’yı neden birinci yapamıyorlar? Geçen dönem Burdur’u neden birinci yapamadılar, Afyon’u neden birinci yapamıyorlar? Madem bu hükümetin gücüyle oluyorsa neden bu illeri birinci yapamıyorlar? Bu uzun yılların birikimidir. Uzun yılların birikimi ve emeğine saygı duymaları gerekir.
ART NİYETLİ BİR DAVRANIŞTIR, HERKES İŞİNİ YAPSIN
Belediye Başkanımızın dediği gibi sağlıkta Isparta’yı önemli bir yere getiren doktorlarımız, hemşirelerimiz, yöneticilerimiz, sağlık personelimiz, okuldaki hizmetliden okul müdürüne kadar olanların emekleri asla bir kenara bırakılamaz. Onlara teşekkür ediyoruz. Ama bunların hepsini bir araya getirip, onlara altyapı hazırlayan belediyenin de bu işte sanki bir emeği yokmuş gibi davranılmasının sadece bilgisizlikten kaynaklandığını düşünmüyorum, art niyetli bir davranıştır. Isparta’nın umutla beklediği yatırımların peşine düşsünler. Herkes işini yapsın. “

Anahtar Kelimeler:
Salı 27.2 ° / 13.9 °
Çarşamba 26 ° / 14.9 °
Perşembe 26.2 ° / 10.9 °