Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

PTT’den 15 Bin Personel Alımı Müjdesi Geldi!

PTT’den 15 Bin Personel Alımı Müjdesi Geldi!

SON DAKİKA 28.11.2021 20:25:00 0
PTT’den 15 Bin 
Personel Alımı
Müjdesi Geldi!
Geçtiğimiz 3 yıl boyunca alım yapmayan PTT’nin bu yıl 15 bin personel alımı yapılacağı öngörülüyor. Bilindiği gibi Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar ile PTT’ye 55 bin kadro ihdası yapılmış ve 55 bin personel alımının yapılması beklenmeye başlamıştı.
 
Büro Görevlisi, Postacı alımları Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ARANAN ŞARTLAR PTT tarafından söz konusu ilan yayımlandığında genel şartlar aranacak ve kadrolara göre özel şartlar da belirlenecek. Adayların ilk olarak genel şartlara ardından başvuru yapılacak olan kadroya göre özel şartlara haiz olması gerekmektedir. Bu kapsamda aranması muhtemel genel şartlar ise şöyle ifade edildi: Türk vatandaşı olmak, Askerlikle ilgisi bulunmamak, Kamu haklarından yasaklı bulunmamak,
 
Yapılacak “yazılı ve/veya sözlü sınavda” başarılı olmak, 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak, Başka kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak, Akıl hastalığı bulunmadığını resmi sağlık kurulu raporu ile belgelemek, Atanacağı pozisyon için bu ilanda belirtilen öğrenim şartına haiz olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak, Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak.
PTT 2021 yılı en az 15 bin personel alımı için ilana odaklanan adaylar sürecin başlamasını ve müjdenin verilmesini bekliyor. PTT 55 bin yeni personel alımı Kasım 2021 itibarıyla artık ilan sürecine girilmesi gerekiyor. İlan yayımlandığında veya ilan tarihi hakkında bir açıklama yapıldığında okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz.  
Geçtiğimiz 3 yıl boyunca alım yapmayan PTT’nin bu yıl 15 bin personel alımı yapılacağı öngörülüyor. Bilindiği gibi Resmi Gazete’de yayımlanan bir karar ile PTT’ye 55 bin kadro ihdası yapılmış ve 55 bin personel alımının yapılması beklenmeye başlamıştı. Kadro ihdasının ardından PTT bünyesinde açık olan pozisyonlar için personel alımı yapılmaya başlandı ancak beklendiği gibi 55 binlik bir personel alımı yapılmadı. Bundan ziyade PTT bünyesinde 5’er binlik personel alımları gerçekleştirildi. Bu doğrultuda PTT parça parça personel alımı yapıyor. 55 binlik personel alımının parçalanması ile 15 bin personel alımı gündeme geldi. Bu yıl bitmeden 15 bin personel alımı yapılması bekleniyor. Ancak bu alımın 2022 yılının Şubat ayına da sarkabileceği gündeme gelen iddialar arasında yer alıyor.
15 BİN PERSONEL
ALIMI KADRO DAĞILIMI
Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. PTT tarafından yeni personel alımlarının her yıl düzenli olarak 5000 kontenjan dahilinde yapılacağı yönünde önemli detaylar verilmişti. Bu kapsamda 55 bin kadro ihdasının 2022 ve 2023 yıllarında tamamlanması beklenmektedir. Bu alımların ilk başında ise 15 binlik kamu personeli alımı yer alıyor.

Anahtar Kelimeler: geldi alımım?jdesi binpersonel pttden
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °