Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Play – Off Maçı Nefesleri Kesti; … Ve Keçiborlu Belediyespor BAL’a Yükseldi

Play – Off Maçı Nefesleri Kesti; … Ve Keçiborlu Belediyespor BAL’a Yükseldi

SPOR 23.04.2022 09:58:00 0
Play – Off Maçı Nefesleri Kesti; 
… Ve Keçiborlu 
Belediyespor 
BAL’a Yükseldi
Keçiborlu Belediyespor, Zoru Başardı Ve Bal Ligine Yükseldi. Isparta 32 Emrespor’u, Oğulcan’ın Golüyle Devirdiler: 1 – 0 mağlup ederek Bölgesel Amatör Ligine (BAL) çıktılar.  
 
STAD: Atatürk
HAKEMLER: Mehmet Furkan Balbay-Ramazan Sağdıç-Onur Akol- 4. Hakem Salih Taştepe
ISPARTA 32 EMRESPOR: Sofu-Emirhan-Numan- (Dk. 74 Süleyman) -Hasan-Enes-Onur-Selim- (Dk.59 Bahri)- Murat Yakut-Sezer- (Dk. 88 Umut) - Hamzacan-Mustafa.
KEÇİBORLU BELEDİYESPOR: Mehmet Karabacak-Deniz-Şevki-Özkan-Ömer- (Dk.90 Burak ) Oğulcan-Yunus-(Dk. 70 Derya) - Kemal Ünal- (Dk. 85 Kadir)- Mustan- (Dk.90 Kubilay) – Ramazan Cengizhan. (Dk.90 Emre Bozbaş)
GOL: dk. 33 Oğulcan
KIRMIZI KART: Dk. 80 Onur (Isparta 32 Emrespor)
 
2022-2023 futbol sezonunda BAL liginde yer alabilmek için baraj maçı oynayan Isparta 32 Emrespor ile 1. Amatör küme namağlup şampiyonu Keçiborlu Belediyespor kıran kırana geçen sert ve şahane maçta futbolseverleri futbola doyururken maçı 1-0 kazanan Keçiborlu Belediyespor BAL ligine yükseldi.
 
Dün akşam saat 21.00’de başlayan maçta gerek Keçiborlu seyircisi gerekse Emresporlular stadı tıklım tıklım doldururken kapalı tribünde boş yer kalmadı 2500 kişi yer aldı. Açık tribünde ise 1000’den fazla seyirci yerini alırken renkli görüntüler sahnelendi.
 
Maça her iki takımda iyi başladı ve ilk 10 dakikada birbirlerine üstünlük kurmaya çalıştılar ancak orta alanda sert mücadeleler izlendi. Hakem triosu da zaman zaman karar vermekte zorlandılar. 23. Dakikada Kemal Ünal’ın sert şutu üst direği sıyırdı top auta gitti.
Maçın 33. Dakikasında ani gelişen atakta Kemal Ünal sert şutunu, kaleci Sofu Baykal çeldi top ceza alanı içindeki Oğulcan’ın önüne düştü bu futbolcunun vuruşu filelerle buluştu. 1-0 Sarı-kırmızılı takım oyuncuları ve seyircileri büyük sevinç yaşadılar. Golden sonra maç çok sertleşti. Kıran kırana maç oynandı. 36. Dk. Emrespordan Onur sarı kart gördü. İlk 45 dakika 1-0 bitti. 2. yarıda sertlik-arbede-sakatlıklar oldu ve Kemal Ünal-Selim-Murat Yakut-Ömer Altınay ve Derya Güllü sarı kart gördüler.
 
Maçın 72. Dakikasında Hasan’ın şahane şutu tam 90 gitti ancak kaleci Mehmet Karabacak uçtu ve inanılmaz şekilde topu kornere gönderdi ve sakatlandı. Maç 4 dakika durdu. 80. Dakikada rakibine sert giren Emresporlu Onur, 2. Sarı kartı görerek takımını 10 kişi bıraktı. Ve 90 dakika 1-0 bitti, hakemler maçı 8 dakika uzattılar. 90+5 oynanırken çok ani gelişen Keçiborlu atağında Ömer Altınay’ın şutunda kaleci Sofu topu koltuğunun altından kaçırdı ve top Ramazan’ın önüne düştü bu futbolcunun vuruşu alt direkten geri geldi ve 2. Gol kaçtı. 10 kişi kalan Emresporluların atakları sonuç getirmedi ve maçı 1-0 kazanan Keçiborlu Belediyespor Isparta şampiyonu oldu ve yeni sezonda BAL liginde ilimizi temsil etme hakkı kazandı.
 
Stat maç sonunda ana baba gününe döndü ve sahaya inen Keçiborlu Belediye başkanı Yusuf Murat Parlak, futbolcu ve yöneticilerle büyük sevinç yaşadı. Kulüp başkanı Cenker Doğanay ise futbolcular tarafından kucaklanıp defalarca havaya atıldığı gözlendi. Kutlamalar 1 saat sürdü, seyirciler kapalı tribünden saha içine inerek futbolcularla davul zurna eşliğinde eğlendiler. Maç sonu baş dönmesi ve boyun ağrıları yüzünden Keçiborlu belediyespor kalecisi Mehmet Karabacak ambulansla hastaneye kaldırıldı ve tedavisi yapıldı. Yine maç sonu Teknik Sorumlu Fatih Bozbaş sevinç göz yaşı dökerken “Çok şükür başardık. Alnımızın teriyle hak ederek zafer elde ettik.
 
Keçiborlu’ya hayırlı olsun. Herkese teşekkür ediyorum” dedi.
NOT: Ispartalı futbolseverlere ve bizlere şahane bir futbol resitali yaşatan Emresporlu ve Keçiborlu Belediyesporlu futbolcuları can-ı yürekten kutluyoruz. Medya32 İnternet Haber Sitesi olarak namağlup şampiyon Keçiborlu Belediyespora yeni sezonda Bal liginde üstün başarılar dileriz.
Haber ve Fotoğraflar: Sedat Cican

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °