Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

PLAKAMIZI, SKOR’A YAZMAKTA BİR MAHARETTİR

PLAKAMIZI, SKOR’A YAZMAKTA BİR MAHARETTİR

SPOR 20.03.2023 12:08:00 0
PLAKAMIZI, SKOR’A  YAZMAKTA  BİR MAHARETTİR

Dev bütçeli takımlara kafa tutmak kolay değil. 2. Lig beyaz gurupta devam eden amansız zirve-puan ve küme düşmeme savaşı olanca hızıyla sürerken, Isparta 32 spor çıkışına devam ediyor.

Hakan Yılmaz’ın öğrencileri Pazar günü saat 14.00’de Atatürk stadında soğuk bir havada oynadılar maçı. Enteresan olan şu. Misafir tribünde 15 Düzcesporlu varken, şeref tribününde Düzceli yönetici sayısı 30’dan fazlaydı…

Öyle bir maç izledik ki, ilk yarıda Isparta 32 spor sahanın her bölgesinde rakibine basan-pres yapan, Düzcespora pozisyon vermeyen görüntü çizdi. Hele hele maçın 3. Dakikasında orta alanda Abdullah Topkara’nın topuk pasıyla başlayan bir atak var. O atak Hüseyin Afkan’la devam etti tabii ki,

Düzce defansı sol kanada yığılmıştı, kaleci Ersin’de kaleyi boşaltınca Erdem’e 25 metreden boş kaleye gol atmak kaldı.1-0.

Gole kadar 4-4-2 oynayan Düzcespor adeta dağıldı ve koskocaman 45 dakikada tek etkili atağını 30. Dakikada yaptı ancak kalede dev adam Korcan gole geçit vermedi. Ve 1. Devre 1-0 pembe-yeşilli gençlerin üstünlüğüyle bitti.

2. DEVRE BAMBAŞKA MAÇ OLDU.

Ve Isparta 32 spor fırtınası sürdü. Ve Hüseyin Afkan ve Cem Özdemir şov sürdü. Ve 52. Dakikada kornerden süzülen topa kaptan Musa Nizam maskeyle oynamasına rağmen 6 pasta öyle bir kafa çaktı ki, top filelerle buluştu. 2-0

Kaptan gemiyi kurtarırken, bu sezon ilk golünü de atmış oldu. Tebrikler kaptan.

Dedik ya, 46 ile 56 arası sahada (Hüseyin-Cem) şov vardı diye. Hüseyin Afkan 56. Dakikada topu aldı, Düzce defansından Koray-Emre’yi çalımladı kaleci Ersin’i de peşine takıp öyle güzel bir gol attı ki, tüm stat ayakta alkışladık. 3-0 Helal sana be kardeşim, Hüseyin Afkan. Sen bu ligin en değerli oyuncusu olmayı sonuna kadar hakediyorsun. Tabii ki Düzcesporlular şok’taydı.

Skor 3-0 olunca Hakan hocaya ve futbolculara bir rahatlama ve rehavet geldi. Bizim hoca, ısınan topçular yerine yedek kulübesinde oturanları saha içine aldı. Ve Cemal-Berke-Afkan saha dışına alınırken Muhammet-Erkan-Koray saha içinde görevlendirildiler.

Sen misin bu değişiklikleri yapan. Maçın atmosferi değişti bu kez sazı Düzcespor çalmaya başladı. 8 kişiyle bizim takım savunmaya geçti. Elbette geri çekilirsen golü yersin. Öyle de oldu. 74. Dakikada Yasin skoru 3-1’e getirirken, 2. Devrede değişen Konya bölgesi hakemi Ramazan Doğanay korner-faul ve frikik kararlarında Düzcespor lehine düdük çaldı. Ve penaltıdan 80. Dakikada

Yasin skoru 3-2 yaptı ve Isparta’mızın plakası yazıldı. 

Maçın neticesi 3-2’e gelince dizlerimizin bağı adeta çözüldü. Ne var ki, 90+5 uzatmalarda başka gol olmayınca büyük zafer bizim çocukların oldu. Kazasız atlattık diyebiliriz. Bu çok kıymetli 3 altın puan, play-off kapılarına dayanmamızın müjdecisidir. Tepe ile 5 puanlık fark kapanmayacak puan değil. Şimdi sürpriz sırası cumartesi günü İzmir Menemen maçında. Haydi başarılar sizinle olsun.

Saygılarımızla…

 


Anahtar Kelimeler: PLAKAMIZI YAZMAKTA MAHARETTİR
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °