Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

PFDK, Kuraldışı O Uygulamayı Fark Etti; O Takım İHTARLA Kurtardı!

PFDK, Kuraldışı O Uygulamayı Fark Etti; O Takım İHTARLA Kurtardı!

SPOR 9.12.2023 17:36:00 0
PFDK, Kuraldışı O Uygulamayı Fark Etti;  O Takım İHTARLA Kurtardı!

Geçtiğimiz günlerde haber sitemizde ‘Amedspor’a Serbest, Tüm Takımlara Yasak!’ başlığı ile verdiğimiz ve grubumuzdaki takımlardan Amedspor’un geçtiğimiz hafta sahasında oynadığı Kastamonuspor maçı devam ederken Stadyum hopörlöründen ‘Haydi Desteğe, En Büyük Amedspor, Şampiyon Amedspor’ sloganları atılarak futbolcuların ve taraftarın ateşlenmesi sağlanmasının kurallara aykırı olduğunu ve ceza gerektirdiğini belirtmiştik. PFDK, söz konusu kulübün, ‘Anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından dolayı’ talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına karar verdi.  

ÜÇ KONUNUN İKİSİNDEN CEZA

BİRİNDEN İHTAR GELDİ 

2. Lig Kırmızı Grupta diğer bir deyişle Ispartaspor’un da yer aldığı grupta bulunan Amedspor, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), önceki gün yaptığı toplantıda geçtiğimiz hafta kendi sahasında oynadığı Kastamonuspor maçı ile ilgili üç konunun ikisinden ceza, birinden ise ihtar verdi. 

İŞTE PFDK’NIN O KARARI;

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulunun (PFDK) konu ile ilgili kararı şu şekilde;

20- AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, 03.12.2023 tarihinde oynanan AMED SPORTİF FAALİYETLER- GMG KASTAMONUSPOR TFF 2. Lig Kırmızı Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 42.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübünün, anons sisteminin ev sahibi takımı destekleyici şekilde kullanılmasından dolayı talimatlara aykırılık nedeniyle İHTAR CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada AMED SPORTİF FAALİYETLER Kulübü görevlisi SALİH PERVANE’nin, ihraç öncesi ve ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketleri nedeniyle 1 RESMİ MÜSABAKADA SOYUNMA ODASINA VE YEDEK KULÜBESİNE GİRİŞ YASAĞI ve 9.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” 

 

 


Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °