Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

PFDK, Ispartaspor’u İhtarla Geçti, Afyonspor’a Ceza Verdi; Hak Yerini Buldu!

PFDK, Ispartaspor’u İhtarla Geçti, Afyonspor’a Ceza Verdi; Hak Yerini Buldu!

SPOR 3.12.2022 22:36:00 0
PFDK, Ispartaspor’u İhtarla Geçti, Afyonspor’a Ceza Verdi;  Hak Yerini Buldu!

TFF, PFDK Ispartaspor – Afyonspor maçında çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Ispartaspor’a ceza tayinine yer olmadığına karar verirken, taraftarları 90 dakika boyunca kötü ve çirkin tezahüratta bulunan Afyonspor’a ise 4 bin lira para cezası verdi. Kurul ayrıca, Afyonspor taraftarlarının stadyuma verdikleri zarardan dolayı da 14 bin TL para cezası verdi.   

 

2. Lig Beyaz Grupta Isparta’yı temsil eden Ispartaspor ligin onaltıncı haftasında diğer bir deyişle geçtiğimiz hafta, kendi saha ve seyircisi önünde ezeli rakibi Afyonspor ile karşılaştı. Yeşil – Pembeli ekip rakibine gol atamayınca maç golsüz sona erdi. Söz konusu maçta, Afyon’dan gelen yaklaşık 300 kişilik taraftar grubu maç boyunca Ispartaspor ve Isparta aleyhine çirkin ve kötü tezahüratta bulundu. 

PFDK; ISPARTASPOR’A

CEZA TAYİNİNE YER YOK

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Disiplin Kurulu (PFDK), geçtiğimiz gün yaptığı toplantıda Ispartaspor – Afyonspor maçındaki olayları masaya yatırdı ve karara bağladı. Buna göre PFDK, söz konusu maçta çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Ispartaspor’a ceza tayinine yer olmadığına karar verdi. 

AFYONSPOR’A 18 BİN LİRA CEZA! 

PFDK, rakip Afyonspor’a ise; Taraftarları 90 dakika boyunca kötü ve çirkin tezahüratta bulunan Afyonspor’a ise 4 bin lira para cezası verdi. Kurul ayrıca, Afyonspor taraftarlarının stadyuma verdikleri zarardan dolayı da 14 bin TL olmak üzere toplamda 18 bin TL para cezası verdi.   

KIRDILAR, DÖKTÜLER…

Bilindiği gibi, 90 dakika boyunca kötü ve çirkin tezahüratta bulunan Afyonspor Taraftarları Misafir Takım Lavabolarını, çeşmelerini, aynalarını kırıp parçalamışlar ve geride harabeyi andıran görüntüler bırakıp gitmişlerdi. 

İŞTE PFDK’NUN O KARARLARI; 

ISPARTA 32 SPOR Kulübü hakkında, 27.11.2022 tarihinde oynanan ISPARTA 32 SPOR-HES İLAÇ AFYONSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle Kurulumuza sevk yapılmış ise de; isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından CEZA TAYİNİNE YER OLMADIĞINA,

HES İLAÇ AFYONSPOR Kulübünün, 27.11.2022 tarihinde oynanan ISPARTA 32 SPOR-HES İLAÇ AFYONSPOR TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 14.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada HES İLAÇ AFYONSPOR Kulübünün, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle ve bu eylemin aynı sezon içinde misafir kulüp olduğu müsabakada 2. kez gerçekleştirilmesinden dolayı 4.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.” 

SAMET KARAKOÇ’UN

CEZASI ONAYLANDI! 

Öte yandan; Bursaspor maçında rakip takımın taraftarlarına hakaret ettiği iddiasıyla kırmızı kartal oyundan atılan Samet Karakoç için PFDK’nun verdiği iki maçtan men ve 6 bin TL’lik cezaya itiraz eden Ispartaspor Futbol Kulübünün itirazı reddedildi ve iki maçlık ceza onaylandı. 

Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu’nun konuyla ilgili kararı şu şekilde;

Isparta 32 Spor Kulübü Derneği'nin futbolcusu Samet Karakoç'un PFDK'nın 24.11.2022 tarih ve E.2022-2023/419 - K.2022-2023/541 sayılı kararına itirazı incelendi. Yapılan müzakere neticesinde;

- Isparta 32 Spor Kulübü futbolcusu Samet Karakoç'un, rakip takım taraftarlarına yönelik hakareti nedeniyle Futbol Disiplin Talimatının 41/1-a ve 35/4. maddeleri uyarınca 2 resmi müsabakadan men cezası ve 6.000,00 TL para cezası ile cezalandırılmasında sübut, hukuki niteleme ve cezanın tayini bakımından bir isabetsizlik bulunmadığı anlaşıldığından, başvurunun reddi ile kararın onanmasına, oybirliği ile,

Esas hakkında karar verildiğinden yürütmenin durdurulması talebinin reddine, oybirliği ile karar verilmiştir.”  

 


Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °