Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Pendik Yarasını, Uşakspor Maçı Tedav Etti

Pendik Yarasını, Uşakspor Maçı Tedav Etti

SPOR 18.10.2021 12:06:00 0
Pendik Yarasını, 
Uşakspor Maçı Tedav Etti
Lig maçları uzun bir maraton. İnişler ve çıkışlar mutlaka olacak. Bunlar futbol olayının doğal yapısı içinde var da, insan evinde maç kaybedince elbette çok üzülüyor. Niye böyle yazıyoruz aklımızda hala elimizden kaçırdığımız, halbuki yenebileceğimiz Pendikspor maçında kalmıştı, Pendikspor maçına yol kazası, diyelim ki : “Pendik yarasını ezeli ve ebedi rakibimiz Uşaksporu evinde, yenmek tedavi eder” demiştik aynen de öyle oldu.
 
Çokta güzel oldu. Isparta 32 spor 45+2’de Şamil Başaran’ın büyük gayretiyle bulduğu golle 3 altın puanı hak ederken, maçın Bilecik bölgesi hakemi Barkın Kara ve hakem triosu genelde iyi bir yönetim gösterdi. Ve hak eden kazandı. Her zaman yazdığımız gibi, Hakemler maçların sonuçlarına etki etmesinler, adaletle maç yönetsinler ve kim kazanırsa kazansın. Çünkü, futbolda adalet dağıtanların terazisi asla şaşmamalıdır. Hakemler maçların önüne geçmemelidir. (Üst ligler içinse yabancı hakem konusu bambaşka yazı ve tartışma konusudur.) Gelelim maça. Isparta 32 spor, Uşak’a 3 puan için gitti. Ve 1 Eylül stadında hakemin ilk düdüğünden, 90+6 ncı dakikaya kadar cesur, yürekli ve golü düşünen atak bir futbol oynamayı tercih etti.
 
Bunun semeresini de 45+2 oynanırken Şamil Başaran’ın attığı golle aldı. 0-1 Golle birlikte ilk devrede bitti. 2. devrede de başarılı futbol oynayan pembe-yeşilli gençlerimiz zaman zaman kalesinde pozisyonlar vermiş olsa da etkili savunması ve kalecimiz Alp Arda’nın başarılı kurtarışlarıyla Uşakspor forvetleri YasinÖmer ve Tayyib’e gol imkanı vermediler. Oyuna sonradan giren Taner ile net 2 gollük pozisyon yakalayan Isparta 32 spor bunlardan yararlanamadı ve maç 0-1 bitti. Deplasmanda alınan 3 altın puan takımımızı 7 maç sonunda 14 puanla lig 2. Sıraya taşırken, galibiyet sayımızda 4 oldu. Tebrikler. Alp Arda-Arif-Kadir-Ertuğrul-Gökhan Yılmaz-Seyyid-Şamil-Mustafa Diler-M. Acar-Embiya ve Furkan ilk onbiriyle mücadele veren takımımızı, galibiyette emeği geçen herkesi ve her kesimi, sponsor olanları can-ü gönülden kutluyoruz. Uşak maçı mazi oldu, şimdi önümüze bakma zamanı.
 
Bu hafta sonu cumartesi günü saat 19’da, evimizde Kırşehirspor ile çok zorlu bir maç oynayacağız. Uşakspordan alınan 3 puanı taçlandırmak için rakibimizi Isparta’da, evimizdeki bu kritik maçta yenmeliyiz ki, kocaman bir anlamı olsun. Şampiyonluk yolundaki zorlu rakiplerden biri de Kırşehirspor olduğunu unutmayalım. Hiçbir takımın ligdeki konumuna bakıp, erken yorum yapmak doğru değildir. (Kastamonuspor takımı hariç. ) Lig maçları henüz rayına oturmadı. Ahi Evran’ın, yaşadığı toprakların temsilcisi futbol takımı, Kırşehirspor 2. Lig beyaz gurupta 7. Sıradalar. 7 maçta 13 puanları var ve her an ligin üst sıralarını zorlayabilirler, dikkatli olmak lazım.
 
Kırşehirspor takımı birbiriyle iyi yardımlaşan ve kontratak futbolu oynayan etkili bir ekip, hatırlatalım. Kısacası şu ki, şampiyonluk yolundaki en önemli derbilerden birini daha oynayacağız. Ev’deki bu şansı iyi değerlendirmek lazım. Takımımıza güveniyoruz, haydi ISPARTA göster gücünü. Başlamak, bitirmenin yarısıdır diyenler, ne kadar haklılar. “Başladık, bitirelim.”
Saygılarımızla…
 
 

Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °