Bugün, 19 Mayıs 2024 Pazar

Pazarın Ateşini Yaz Mevsimi de Durduramadı!

Pazarın Ateşini Yaz Mevsimi de Durduramadı!

ISPARTA 6.08.2023 15:52:00 0
Pazarın Ateşini Yaz  Mevsimi de Durduramadı!

Geçtiğimiz yıllarda yaz aylarının gelmesi ve yerli ürünlerin piyasaya çıkması ile Halk Pazarlarında fiyatlar yarıdan fazla düşerdi. Ancak, ülkede yaşanan hayat pahalılığı öyle afaki boyutlara ulaştı ki, artık Ağustos ayında bile pazarda fiyatlar aşırı yüksek seyrediyor. Diğer bir deyişle pazarın ateşini yaz mevsimi bile durduramadı.

Taze fasulye, bamya, barbunya, şişelik domates… Yazın en bereketli ayı Ağustosun gelmesine rağmen pazarda fiyatlar el yakıyor. 

KARAAĞAÇ PAZARINA 

VATANDAŞ ALIŞVERİŞE 

ÇIKMAKTAN ÇEKİNİYOR 

Isparta’nın en büyük Halk Pazarı konumundaki Karaağaç Mahallesi Halk Pazarı özellikle sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar çok tenha idi. Zira, vatandaşlar fiyatların pahalılığı nedeniyle pazara çıkmaktan çekindi. Ancak, vatandaşların ‘belki fiyatlar düşer’ düşüncesiyle akşamüzeri pazara çıkması ve pazarın sabah ve öğle saatlerine göre kalabalık olması bekleniyor. 

“BU YIL SEBZE VE 

MEYVEDE DÜŞÜŞ 

BEKLENMİYOR” 

Peki, etiketlerdeki rakamlar düşüşe geçecek mi? Bunu pazarda tezgah açan esnaflara sorduk. Yaz mevsiminde tezgahları şenlendiren kışa hazırlık için olmazsa olmaz sebzelerin fiyatı bir türlü düşmek bilmedi. Taze fasulye, bamya, barbunya fiyatları dokunanın elini yakarken, ‘salçalık domates’ olarak bilinen ‘ankon domates’ almak ise vatandaş için hayal oldu. Herkes meyve ve sebzelerdeki fiyatların düşmesini beklerken üzücü pazarda tezgah açıp satış yapan esnaflardan geldi. Zira, esnaflar bu yıl sebze fiyatlarında düşüş beklemediklerini söylediler. 

“BUNLAR DAHA İYİ 

GÜNLERİMİZ DEMİŞTİK” 

Pazarda yaşanan süreci ve ekonomik tabloyu değerlendiren Ahmet Yılmaztürk; “Yazın başında ‘Bunlar daha iyi günlerimiz’ demiştik, şimdi o kötü günler yavaş yavaş gelmeye başladı. Şu anda pazarda her şey pahalı. Taze fasulye 100, bamya ve barbunya 100 lira. Salçalık domatesin kilosu 10 liradan başlıyor. İnsanlar şişe domatesi yapmak istese bir kasa domates alsa en aşağıya 240 ila 250 lira. Bu fiyatlara sadece vatandaş değil biz de şaşırıyoruz” dedi.

 


Anahtar Kelimeler: Pazarın Ateşini Mevsimi Durduramadı!
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °
Salı 27.2 ° / 13.9 °