Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Pazar Günleri ve Maske Yasağı Kalkacak Mı? Gözler Kabine Toplantısı Kararlarında

Pazar Günleri ve Maske Yasağı Kalkacak Mı? Gözler Kabine Toplantısı Kararlarında

ISPARTA 20.06.2021 20:41:00 0
Pazar Günleri ve Maske Yasağı Kalkacak Mı? 
Gözler 
Kabine Toplantısı 
Kararlarında
1 Haziran'dan itibaren Koronavirüste yeni normalleşme dönemine girilirken, aşılama süreci hız kazandı. Aşılama ile toplumsal bağışıklığın yaz ayı içerisinde sağlanması hedefleniyor. Yarın yapılacak Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısından çıkacak kararlar ise merakla bekleniyor.
 
Kabine toplantısında, aşılama, yerli aşı çalışmaları, pazar günü yasağı, maske yasağı düzenlemesi gibi konuların ele alınması bekleniyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın toplantıda sunum yapacak. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise, kabine toplantısı kararlarını millete sesleniş konuşması ile duyuracak.
Son dakika haberi... Türkiye'nin gözü-kulağı Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısında olacak. Son Kabine toplantısı 31 Mayıs'ta gerçekleşmiş ve yeni kademeli normalleşme dönemi duyurulmuştu. Temmuz ayına yaklaşılması ve aşılama sürecinin hız kazanması ile birlikte yeni normalleşme kararları da merak ediliyor. Kabine toplantısında Koronavirüste pazar günü yasağının kaldırılması, maske yasağı ve yerli aşı çalışmaları ile birlikte diğer konular ele alınacak.
KABİNE TOPLANTISI'NDA
HANGİ KONULAR GÖRÜŞÜLECEK?
Koronavirüs salgınıyla mücadelede aşı vurulma önceliği 35 yaş ve üstüne indi. Tüm sigortalılar öncelikli hale getirildi. İstanbullular da aşı için hastanelere koştu. Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi nice hastanede uzun aşı kuyrukları oluştu.
Hedef sağlık kurumlarımızdaki güçlü altyapıyı kullanarak en yüksek kapasite olan günlük 2 milyon doza ulaşabilmek. Bakan Koca dün öğle saatlerinde attığı bir başka müjdeli tweet'te de "Aşı programında yer alan 18 yaş üstü nüfusun yüzde 50'sinin tam doz veya ilk doz aşısı tamamlanmış durumda. Program, kısa sürede, beklediğiniz başarıya ulaşacak. Aşısı henüz yapılmayanların sayısında geri sayım başladı" ifadelerini kullandı.
KİTLE BAĞIŞIKLIĞI GELİYOR
Sağlık Bakanlığı, yeni parti BioNTech aşılarının 2. doz randevularında takvim değişikliği yaptı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve BioNTech CEO'su Uğur Şahin'in Bilim Kurulu toplantısında yaptığı görüşmede aşı tedarikine bağlı gelişebilecek olumsuz bir durum yaşanması halinde 2. doz randevuların 12 hafta sonra verileceği belirtilmişti.
Haziran ayında sipariş edilen BioNTech aşılarının Türkiye'ye ulaşması üzerine Sağlık Bakanlığı 2. doz randevularının tekrar 6 hafta sonrasına verilmesini kararlaştırdı.
Böylece Temmuz ayında Türkiye'de kitle bağışıklığına geçilmesinin de önü açıldı.
PAZAR GÜNÜ SOKAĞA ÇIKMA
KISITLAMASI KALKACAK MI?
Kademeli normalleşme ile sokağa çıkma kısıtlaması saat 22.00'den sonra olacak şekilde düzenlenmiş, pazar günleri ise tamamen kısıtlama kapsamında kalmıştı.
Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasının devam edip etmeyeceği Başkan Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından yapacağı açıklamayla belli olacak.
MASKE ZORUNLULUĞU
KALKACAK MI?
Aşılama sürecinin hızlanmasıyla birlikte açık alanlarda maske zorunluluğunun kaldırılması da gündeme geldi. Kabine Toplantısı'nda bu konunun da gündeme gelmesi bekleniyor.
 
 

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °