Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Paralel yapıdan şikayetçi olmuştu, şimdi Paralel'den tutuklandı

SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. İbicioğlu Aralık 2014'te paralel yapıdan şikayetçi olduğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirtmişti, şimdi ise paralel devlet yapılanmasından tutuklandı

ISPARTA 18.03.2016 09:03:00 0
Paralel yapıdan şikayetçi olmuştu, şimdi Paralel
SDÜ eski Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu Aralık 2014'te katıldığı bir televizyon programında 'Paralel Yapı beni de dinlemiş. Savcılığa suç duyurusunda bulundum' demişti. Ancak şimdi Paralel Devlet Yapılanması soruşturmasında tutuklu yargılanıyor.

İŞTE İBİCİOĞLU'NUN 2014 ARALIK'TAKİ O AÇIKLAMALARI 
’TELEFONLARIMI DİNLEMİŞLER’
17 Aralık sürecinden sonra kendisi hakkında ’paralelci olduğu’ ve ’paralelcilere sahip çıktığına’ dair iddialar ortaya atıldığını savunan Rektör İbicioğlu, bu süreçte telefonlarının dinlendiğini ve konuya ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu aktardı. O dönemde üniversite içerisinde paralel yapı oluşmaması için çeşitli tedbirler aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. İbicioğlu, "17 Aralık’tan sonra tüm tedbirleri aldık. Sonrasında telefon dinlenme olayları ortaya çıktı. Diğer yandan daha 1 ay önce savcı beni davet etti, ’İhbar var seni dinlemişler’ diye. Bunun üzerine mağdur olarak gittim ve gerekli girişimlerde bulundum. Bu defa ’Rektör bey aslında paralelci değil ama şu paralelci, bu paralelci’ denilmeye başlandı. Enteresan olan şu; rektörlüğe bir sürü şikayet dilekçesi geliyor. Paralelci olmayan yok, bu şikayetlere bakarsak. Şöyle de bir durum var, 17 Aralık’tan sonra bu paralel yapı için en büyük tepkiyi veren ve en büyük tedbiri alan da yine üniversitedir. Bunu herkes bilir" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °