Bugün, 18 Mayıs 2024 Cumartesi

Özel yurtlarda kalan öğrenciler de indirimli ulaşımdan faydalanabilecek

Özel yurtlarda kalan öğrenciler de indirimli ulaşımdan faydalanabilecek

ISPARTA 8.10.2018 07:40:00 0
Özel yurtlarda kalan öğrenciler de indirimli ulaşımdan faydalanabilecek
İkametgâhı Isparta’da olan öğrencilerin halk otobüslerinden 1 TL’ye yararlanması kararının ardından ikametgahını Isparta’ya taşıyamayan, fakat ikinci ikametgah olarak gösteren KYK’da kalan öğrenciler de kapsama dahil edilmişti. Aynı şekilde ikametgahını Isparta’ya aldıramayan ancak ikinci ikametgah olarak Isparta’yı gösteren, özel yurtlar ve diyanet gibi kurumların yurtlarında kalan öğrencilere de indirimli ulaşım imkanı verileceği öğrenildi. Konu ile ilgili geçen hafta olağan üstü toplantı yapan Isparta Belediyesi encümenin karar aldığı belirtiliyor.
Isparta Belediyesi Encümeni tarafından 1 Temmuz’dan itibaren ikametgâhı Isparta’da olan öğrencilerin halk otobüslerinden 1 TL’ye yararlanması kararının ardından KYK’da kalan öğrencileri de kapsama dahil edilmiş, ikinci ikamet olarak Isparta’yı gösteren KYK öğrencileri halk otobüslerinden 1 TL’ye yararlanma hakkı kazanmıştı. Uygulamanın ikametgahını Isparta’ya taşıyamayan özel yurt, diyanet vb. kurum yurtlarında kalan öğrenciler açısından haksızlık oluşturması üzerine Belediye Encümeni geçen hafta olağanüstü toplanarak, öğrencilere 1 TL’ye ulaşım imkanından özel yurtlara kalan örencilerinde yararlanabilmesi için yeni bir karar aldığı öğrenildi. Kararın onaylanmasının ardından uygulanmaya başlanacağı öğrenildi.
Ev ve apart benzeri yerlerde kalan 12 bin öğrenci ikametgahını Isparta’ya taşırken, KYK yurtlarında kalan 15 bin kadar öğrencide normalde 2 TL olan halk otobüslerinden 1 TL’ye yararlanma fırsatına sahip olmuştu. Belediye Başkanı Yusuf ziya Günaydın daha önce yaptığı açıklamada ikametini Isparta’ya taşıyan öğrenci sayısının 30 bini bulmasını beklediklerini belirtmişti. Özel yurtlar, Diyanet vb. kurumlarda kalan öğrencilere de indirimli ulaşım hakkı verilmesi ile birlikte, indirimli ulaşımdan faydalanabilecek öğrenci sayısının 30 bini aşacağı düşünüyor.
 

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °
Pazartesi 26.3 ° / 14.1 °