Bugün, 14 Mayıs 2024 Salı

Özel ve tüzel kişilere ait Mezarlıkların; Mülkiyeti Isparta Belediyesine devredilecek

Özel ve tüzel kişilere ait Mezarlıkların; Mülkiyeti Isparta Belediyesine devredilecek

ISPARTA 7.07.2019 14:37:00 0
Özel ve tüzel kişilere 
ait Mezarlıkların; 
Mülkiyeti Isparta 
Belediyesine devredilecek
Belediye Meclisi, Isparta Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde bulunan ve özel şahıslar ve tüzel kişilerce işletilen yerlerin mülkiyetinin Belediye’ye devredilmesine karar verdi.
 
Belediye Meclisinin geçtiğimiz Cuma günü yapılan Temmuz ayı son toplantısında, Mezarlıklar Müdürlüğü’nün 8 Ekim 2013 tarih ve 200 sayılı Belediye Meclis kararıyla kabul edilen çalışma yönetmeliğinde değişiklik yapılmasının görüşülmesi ele alındı.
MÜCAVİR ALANINDAKİ TÜM YERLEŞİM BİRİMLERİNDEKİ
DEFİN İŞLEMLERİ BELEDİYENİN YETKİSİNDE
Bu doğrultuda, konu hakkında Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Fahretdin Gözgün tarafından mecliste okundu. Komisyon Başkanı Gözgün raporda; “Isparta Belediyesi mücavir alan sınırları içerisinde özel mezarlık alanları oluşturulması, mezarlık alanlarının işletilmesi ve defin hizmetleri verilmesi Mezarlıklar Müdürlüğünün yetkisindedir.
Defin hizmetleri, müdürlük personeli ile doğrudan veya bütçe içi işletme tesis ederek yerine getirilebileceği gibi, müdürlükçe işletme hakkı verilmesi halinde özel şahıslar veya özel hukuk tüzel kişileri tarafından da yerine getirilebilir.
5393 Sayılı Kanunun 14’a maddesinde yer alan ‘Belediye defin ve mezarlıklar hizmetlerini yapar ve yaptırır’ hükmü gereğince imar planlarında mezarlık alanı olarak belirlenen özel şahıs veya özel hukuk tüzel kişilere ait yerler mülkiyetlerinin Isparta Belediyesine devri karşılığında devredenler tarafından mezarlık alanı olarak işletilebilecek, bu durumda devim ve işletmenin şart, usul ve sınırları, Isparta Belediye meclisinin şartlı bağışı kabul kararı ve bu karar doğrultusunda düzenlenecek protokolle belirlenecektir.
Protokol yapmaya başkanlık veya görevlendireceği personelin yetkilendirilmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” dedi.
OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
Söz konusu rapor, daha sonra Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen tarafından meclis üyelerinin onayına sunuldu ve oy birliği ile kabul edildi.
 

Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °