Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

Özel İdare 3,5 Milyon TL’lik yatırımla araç filosunu genişletti

Isparta İl Özel İdaresi, sorumlu olduğu 203 köye daha iyi hizmet götürebilmek adına 3,5 Milyon TL’lik yatırımla araç parkuruna 4 pikap, 4 adet greyder ve 2 adet silindir kazandırdı. Araçlar için tanıtım töreni düzenlendi.

ISPARTA 22.06.2016 06:25:00 0
Özel İdare 3,5 Milyon TL’lik yatırımla araç filosunu genişletti
Isparta İl Özel İdaresi, köylere daha iyi hizmet götürebilmek için araç parkurunu yenilemeye devam ediyor. Bu doğrultuda 4 pikap, 4 adet greyder ve 2 adet silindir İl Özel İdaresinin araç parkuruna kazandırıldı. Araçlar için önceki gün tanıtım töreni düzenlendi. Törene Isparta Valisi Şehmus Günaydın, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, AK Parti Milletvekili Said Yüce, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat, İl Genel Meclisi Üyeleri, daire müdürleri ve özel idare çalışanları katıldı.
ZADEOĞLU: BU YIL Kİ ASFALT HEDEFİMİZ 150 KM
Kurumunun sahaya hakim olduğunu ifade eden İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, 3,5 milyon yatırımla 4 pikap, 4 adet greyder ve 2 adet silindir alımı yaptıklarını söyledi. Zadeoğlu, “Isparta Özel İdaresi her daim sorun çözen, proje üreten ve sahaya hakim bir kurumdur. İlçe kaymakamlarımızın aracılığıyla kısa zamanda sorunlara ulaşmakta ve sorunlara ivedilikle çözüm bulmaktadır. Bu istişarelerle 2015 yılında 98 kilometre asfalt döşedik. Bu yıl ki hedefimiz ise 150 kilometre olup, bu hedefimize ulaşmak adına araç parkurumuzun daha iyi olabilmesi için ilk adımı atmış bulunmaktayız. 3,5 milyonluk yatırımla 4 pikap, 4 adet greyder ve 2 adet silindir araçla parkımızı kısmen yenilemiş bulunmaktayız. Hizmetlerimizi daha hızlı olabilmesi için bu tür alımlara devam edeceğiz. Bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen hizmetlerimizi en ücra köşeye ulaştırmamıza imkan veren başta sayın valimize, sayın plan ve bütçe komisyon başkanımıza, sayın milletvekilimize, il genel meclisi başkanımız ve üyelerine teşekkür ederiz” dedi.
KOCABAŞ: 1976 MODEL ARAÇLARLA HİZMET EDİYORUZ
Araç parkurumuzun yenilenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Yol İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Adnan Kocabaş, “Şehirde ne varsa köye de o hizmeti götürmeye çalışan İl Özel İdaresi, araç parkurunun yenilenmesiyle daha iyi hizmet verecektir” dedi. Kocabaş, “1976 model araçlarla hizmet ediyoruz. Şehirde ne varsa köyde de o olması mantığıyla hareket eden İl Özel İdaremiz bugün yeni araçlarla filosunu daha güçlendirmiştir, daha iyi hizmet etmek için vardır. Ama sayın genel sekreterimin dediği gibi bu bize yetmez. Hizmet ederken alet çalışır el öğünür diye atasözümüz var. İnşallah yeni araçlarla teşkilatımız daha güçlü olur daha iyi hizmet ederiz” dedi.
BOLAT: TOPLAM MALİYETİ 3,5 MİLYON LİRA
İl Genel Meclisi Başkanı Ali Bolat da kırsal alanda yaşayan vatandaşların İl Özel İdaresi’nden beklediği hizmeti yenilenen araçlarla daha hızlı alacağını belirtti. Bolat, “İl Özel İdaremizin kırsal alandaki kamusal hizmetlerinin daha nitelikli, daha hızlı ve daha ivedi olarak vatandaşlarımızla buluşturulması adına yenilemiş olduğumuz araç parkımızın araçlarının tanıtımını yapmaktayız. Yenilenen araç parkımızla birlikte bugün, 4 adet greyder, bir adet seyyar tamir bakım robotu, bir adet asfalt stati kaplama aracı, 2 adet silindir ve 4 adet pikabı araç parkurumuza kazandırmış bulunmaktayız. Bu araçlarımızın toplam maliyeti 3,5 milyon lira civarındadır. Kırsal alandaki vatandaşlarımızın özel idaremizden beklediği hizmet, bugünden sonra daha hızlı olarak yerine getirebileceğiz” şeklinde konuştu.
YÜCE: DEVLETİMİZ HAKİKATEN GÜÇLÜDÜR
AK Parti Milletvekili Said Yüce ise, “Yapılan eserler, götürülen hizmetler hem bu dünyada arkamızda bırakacağımız güzel bir hizmet hem de ebedi hayatta hayırla yad edeceğimiz, insanların dualarına vesile olacak bu araçlar, bu hizmetler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecek. Devletimiz hakikaten güçlüdür. Hükümetimizin çalışarak Türkiye’nin her köşesine götürdüğü bu hizmetleri bugünden sonra da götürmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
BİLGİÇ: HİZMET GİTTİKÇE BEKLENTİLER DE ÇEŞİTLENİYOR
Araç parkurunun yenilenmeye devam edeceğini ifade eden TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, “Isparta’nın tüm ilçeleri, kasaba ve köylerine hizmet götüren il genel meclisi ile il özel idaresine teşekkür etti. Bilgiç, şunları söyledi: “4 pikap, 4 greyder, 2 silindiri özel idaremizin filosuna katıyoruz. Yeterli mi, yetmez. Önümüzdeki günlerde sayın valimizle de istişare ederek, yeni bir alımı bu yıl içerisinde gerçekleştirerek, bu filoyu daha da güçlendirerek, hizmet kalitesini daha da artırma arzusu içerisindeyiz. Başta il genel meclisi başkanım, il özel idare genel sekreterim olmak üzere özel idare çalışanlarına teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten müthiş bir özverili çalışma içerisinde 203 köyümüzün tamamına gereken her türlü hizmeti götürmeye, hatta belediyelerimizin yetmediği yerde karşılıklı dayanışma ve anlayış içerisinde oradaki vatandaşlarımızın da hizmetine koşma anlamında müthiş bir özverili çalışma gösterdiler. Ben ilk milletvekili olduğumda muhtarlarımızdan arama çok olurdu. Son 2 yıldır genel de muhtarlarımız teşekkür etmek için arıyorlar. Bu sonucun, bu eserin, bu geldiğimiz noktanın, bu başarının tamamen sahibi özel idarenin çalışanlarıdır. Şuan sadece yol, içme suyu, kanalizasyon meselesi değil, köylerimizin tüm sorunlarıyla, çocuklarımızın oyun alanlarından kadınlarımızın spor yapacakları alanlara, düğün salonlarına varana kadar çok farklı alanlardaki hizmetleri özel idaremiz götürüyor. Hizmet gittikçe beklentiler de çeşitleniyor. Her zaman yeni ihtiyaçlar doğuyor. Özel idare de bu ihtiyaçlara cevap verme noktasında koşuşturuyor.”
GÜNAYDIN: KLASİK HİZMETLERİN DIŞINA ÇIKMAMIZ GEREKİYOR
Köy hayatının ve üretimin devam etmesi için köylere hizmet götürülmesi gerektiğini belirten Isparta Valisi Şehmus Günaydın, “Artık klasik hizmetlerin dışına çıkarak orada sosyal hizmetleri de yapmamız gerekiyor” diye konuştu. Vali Günaydın, “Köyler bizim toplum yapımımızın önemli bir parçası. Köy hayatının devam etmesi üretimin devam etmesi anlamına geliyor. Bu nedenle bizim köylerimize çok önem vermemiz ve çok katkı vermemiz gerekiyor. Bu da hizmetin götürülmesiyle olacak. Artık klasik hizmetlerin de dışına çıkarak oradaki sosyal hizmetler yatırımlarını da yapmamız gerekiyor. Bu hizmetlerin yürütülmesinde makine parkı çok önem arz ediyor. Bugün yorulmuş, ekonomik ömrü doldurmuş, yedek parça ve akaryakıt maliyeti son derece yüksek olan iş makineleriyle bu hizmetlerin kalitesini yükseltmemiz, hızlı hizmet götürmemiz mümkün değil. işte böyle araç gerecin yenilenmesiyle bu hizmetler daha kısa sürede köylerimize götürülmüş olacak. Bu vesileyle makine parkının yenilenmesine katkı veren sayın vekillerimize, il genel meclisi başkanımıza ve il genel meclisi üyelerimiz ile katkı sunan herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.
Konuşmaların ardından dua edildi, kurban kesildi. Tören yeni alınan araçların geçişiyle sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °