Bugün, 17 Mayıs 2024 Cuma

OSB'ye 40 milyonluk meyve yatırımı

İzmirli İşadamı Mehmet Boyraz, başka şehir alternatiflerine rağmen S.D OSB Başkanı Mustafa Karabulut ve yönetiminin sıcak yaklaşımı nedeniyle Isparta’yı tercih etti.

ISPARTA 31.03.2016 07:11:00 0
OSB
İzmir'de kurutulmuş meyve ve meyve suyu üz­erine 36 yıldır faaliyet gösteren Boyraz Ltd. Şti, Isparta’da 40 milyon TL tutarında yatırım yapıyor. Başka şehir alternatifleri olmasına rağmen OSB Yönetim Kumlu Başkam Mustafa Karabulut ve yönetiminin sıcak yaklaşımından etkilenerek Isparta'da yatırım yapma kararı olan işadamı Mehmet Boyraz, fabrikasının temelini dün attı. Boyraz Ltd, Isparta OSB'de kurutulmuş meyve ve meyve suyu üretimi yapacak. Yıllık 150 bin ton meyve işleme kapasiteli tesiste 700 kişi çalışacak.
Akdeniz muhabirine açıklamalarda bulunan Boyraz Ltd. Şti. Sahibi Mehmet Boyraz, şöyle konuştu:
"İsparta Organize Sanayi’ye geldik. Sağolsun, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Karabulut bize her türlü ilgi alakayı ve samimiyetini gösterdi. Başkanımız biz­imle bu kadar samimi olmasaydı başka bir vilayet- ede yatırım yapabilirdik. Başkanımızın iş adamı mantığı, sıcak yaklaşımı bize buraya yatırım yap­tırma karan aldırdı. Yapacağımız 50 dönüm arazi üzerinde 20 dönüm kapalı alan. Yaklaşık 40 Mi­lyon TL’lik bir yatırım.
Ve yıllık 150 bin ton meyve işleme kapasiteli bir yatırım. İnşallah istihdamı da bol olacak. Paketle­meyi de buraya alacağız. Belki 3 yıl içerisinde 600-700 çalışana ulaşacağız. Bir veya bir buçuk yıl içerisinde faaliyete geçip, hizmet vermeyi düşünüyoruz."

kaynak: Akdeniz

Anahtar Kelimeler:
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °
Pazar 25 ° / 14.1 °