Bugün, 12 Mayıs 2024 Pazar

Ormanı Kasten Yakan Hain Kaç Yıl Hapis Yatacak? İşte Cevabı

Ormanı Kasten Yakan Hain Kaç Yıl Hapis Yatacak? İşte Cevabı

SON DAKİKA 26.06.2022 09:25:00 0
Ormanı Kasten Yakan Hain Kaç Yıl Hapis Yatacak? 
İşte 
Cevabı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınını çıkardığını itiraf eden Sacit Ayhan 10 yıl hapis istemiyle yargılanacak.
 
Muğla'nın Marmaris İlçesi Hisarönü Mahallesi Bördübet ve Yedi Adalar bölgesinde çıkan yangınla ilgili soruşturmada, bölgedeki işletmelerdeki güvenlik kameraları, fotokapanlar, kameralar ile PTS kayıtlarını inceleyen güvenlik güçleri, bin 832 şüpheli ve aracı da sorguladı.
Yangının çıkış noktası olarak değerlendirilen bölgede, yakılmış 3 araç lastiği terkedilmiş bir motosiklet bulundu. Motosikletin, 5 suç kaydı bulunan Sacit Ayhan'a (34) ait olduğunu belirleyen güvenlik güçleri, sosyal medya hesabında, yangın öncesinde çıkış noktası olarak değerlendirilen bölgeden konum paylaşarak ailesine aralarındaki miras sorunu nedeniyle tehdit cümleleri sarf ettiği tespit edildi.
Ayhan, Saklı Koy mevkiindeki ormanlık alanda alkollü olarak yakalanırken, yakınında da benzin dolu beş litrelik 2 pet şişe ele geçirildi.
Sorgusunda, babasının bölgede bulunan arazisini sattığını, ve kendisini dışlandığını öne süren Ayhan, bu nedenle, alevlerin içine girip intihar etmek için, 3 ayrı noktaya sigara izmariti atarak yangını çıkarttığını, iddia etti.
BEDELİ SADECE
VE SADECE 10 YIL
Orman yangını çıkarma suçlarını düzenleyen 6831 sayılı Orman Kanunu'na göre 'taksirle veya kasten işlenebilen orman yangınına neden olma suçları' olarak ikiye ayrılıyor. 4 bin 500 hektar ormanın yanmasına ve doğada yaşayan binlerce hayvanın ölümüne neden olan Sacit Ayhan, kasten orman yangınına neden olduğu için 10 yıl hapis istemiyle yargılanacak. Bu cezayı alması durumunda 6 yıl 8 ay sonra cezaevinden çıkacak. Hukukçular ormanı yakanlara yönelik cezaların daha caydırıcı olması gerektiğini belirtiyor.

Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °