Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı

Vali Yardımcısı Metin Demirel, başkanlığında gerçekleştirilen orman yangınlarıyla mücadele toplantısında önemli konular görüşüldü. Vali Yardımcısı Demirel, yangın konusunun en önemli vatandaşlık görevlerinden biri olduğunu vur

ISPARTA 7.05.2016 12:20:00 0
Orman yangınlarıyla mücadele toplantısı yapıldı

2016 yılı Orman Yangınları ile Mücadele toplantısı Vali Yardımcısı Metin Demirel, İl Jandarma Komutanı J. Albay İsmail Cömert, İl Emniyet Müdürü Halil Altan, Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Zadeoğlu, Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi, Afet ve Acil Durum Müdürü Muhammet Arabacı, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can ve kurum amirlerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Açış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı Demirel, “Kurumlarımız orman yangınları konusunda kendi üzerine düşen görevleri bilmesi lazım. Kimin hangi kurumla iletişim halinde olacağının organize edilmesi önemli. Bu toplantıda bu konuları değerlendireceğiz. Isparta orman yangınları açısından riskli bir bölgedir. Yangın riski yüksek alanlarımız var. Bu anlamda çalışma yürüten görevli arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, görevi başında şehit düşenleri anıyoruz” dedi.

YANGIN KONUSU ÖNEMLİ BİR VATANDAŞLIK GÖREVİ

Orman konusunun önemli bir vatandaşlık görevi olduğuna işaret eden Demirel, “Orman yangınları konusunda görülen riskleri, emareleri hızlı bir şekilde ilgililere iletmek çok önemli bir mesele. Olay öncesinde yapılan çalışmalar da bir o kadar önem taşıyor. Bu yüzden birimler arasında koordinasyon oluşmak önem arz ediyor. Ekolojik sistemin korunması ve tehlikelerin bertaraf edilmesi önemli” diye konuştu. Orman Bölge Müdürü İsmail Tüfekçi’nin yapılan faaliyetler, önceki yıllarda çıkan orman yangınlarına ait istatistiki veriler ile mevcut orman yangınlarına mücadele organizasyonu hakkında bilgiler içeren sunumu yapmasının ardından kararlar alınarak toplantı sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °