Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Isparta’ya yaklaşık 2 Milyar TL yatırım

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Isparta’ya yaklaşık 2 Milyar TL yatırım

ISPARTA 5.05.2018 06:59:00 0
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan Isparta’ya yaklaşık 2 Milyar TL yatırım
295 milyon TL bedelli 30 tesisin temel atma ve açılış töreni için İlimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar Isparta’ya 9 Milyar TL’lik yatırım yaptığını belirterek, yaklaşık 2 Milyar TL ile liderliğin kendi bakanlığında olduğunu söyledi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Isparta’da 295 Milyon TL bedelli 30 tesisin temel atma ve açılış töreni için dün İlimize geldi. İlk olarak Valilik anı defterini imzalayan Bakan Eroğlu, Vali Şehmus Günaydın’ı makamında ziyaret ettikten sonra basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Isparta’ya yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Bakan Eroğlu, yeni yatırımları da anlattı.
235 MİLYON LİRALIK TESİSLERİN AÇILIŞINI VE TEMELİNİ ATACAĞIZ
Gerçekleştirilen açılış töreninin Isparta’daki en büyük açılışlardan birisi olduğunu dile getiren Bakan Eroğlu, “Bu tesislerin toplam değeri 235 Milyon TL. 30 tesisin 9 tanesi baraj ve gölet, 6 tane sulama, 13 dere ıslahı, bir paket orman genel müdürlüğünün paket tesisi, bir paket de doğa koruma milli parklar olmak üzere bugün 235 milyon liralık tesislerin temelini atacağız” dedi.
TBMM’DE EN ÖNEMLİ KOMİSYON PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONUDUR
Isparta’yı çok sevdiğini ifade eden Bakan Eroğlu, “Bu bölgenin bir evladı olarak buraya gereken desteği veriyoruz. TBMM’de en önemli komisyon Plan ve Bütçe Komisyonudur. Onun da başkanı  Süreyya Sadi Bilgiç beydir. Tüm paralar oradan geçer. Verdiği desteklerden dolayı Cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza ve Süreyya beye çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
YAKLAŞIK 2 MİLYAR LİRALIK YATIRIM YAPMIŞIZ
AK Parti hükümetlerinin bugüne kadar Isparta’ya toplam 9 Milyar TL yatırım yaptığını anlatan Bakan Veysel Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunların içinde en çok yatırım yapan bakanlık olmanın bahtiyarı bizde. Yaklaşık 2 milyar liralık yatırım yapmışız. Bu yılla birlikte 2,3 milyar lira olacak.
BUNU CAZİBELİ OLARAK GÖRÜYORUZ
Buraya Darıderesi 1 yapıldı ve 2’incisi yapılacak. Eğirdir’den su alınıyordu. Yılda 15 milyon liralık elektrik maliyeti vardı. Bunu cazibeli olarak görüyoruz, güzel oldu.
HEDEFİMİZ 1 MİLYON DEKARI SULAMAYA AÇMAK
15 baraj ve göleti tamamladık. Toplam 21 baraj oldu, bunu 34’e çıkarıyoruz. Önümüzdeki yıl 34 baraj ve göletle sadece göller diyarı değil göletler diyarı da olacak.
1 MİLYON DEKARA ÇIKARDIĞIMIZ ZAMAN YILDA İLAVE 1 MİLYAR TL GELİR ARTIŞI OLACAK
Şuana kadar 400 bin dekar araziyi kapalı sistemle sulamışız. Daha var biliyorum. Hedefimiz 1 milyon dekarı sulamaya açmak. 400 bin dekarlık arazinin getirisi 577 milyon lira olmuş. Buranın çiftçisi zenginleşmiş. 1 milyon dekara çıkardığımız zaman yılda ilave 1 milyar TL gelir artışı olacak. Hedefimiz budur.
9 BAL ORMANI VE 9 MESİRE YERİ KURDUK
128 derenin ıslahını yaptık. Geçmiş dönemde burada başbakanlar, cumhurbaşkanları vardı. Allah razı olsun. Isparta’nın merkezi dereleri ıslah edilmemişti. DSİ Genel Müdürü olduğumda biz ıslah ettik. 128 derenin ıslahını biz yaptık. 9 bal ormanı ve 9 mesire yeri kurduk. Daha önce arıcılar ormana sokulmazdı, koyunlar ormana sokulmazdı. Ben buna kızdım. 2009’da 16 sayfalık genelge hazırladım. Bal ormanları kuracağız dedim. Dünyada bal ormanlarında ikinci sıraya yükseldik. Arıcılık yapmak isteyen orman köylülere yer açıyoruz. Parası yoksa yüzde 20’si hibe olmak üzere geriye kalanı da faizsiz kredi ile yardımcı oluyoruz.
DÜNYANIN HER YERİNDEN ISPARTA’NIN HAVASINI KOKLAMAK MÜMKÜN
Hem turizm hem de ziraat açısından hava durumunu bilmek çok önemli. Burada 25 tane otomatik meteoroloji ölçüm istasyonu kurduk. Artık dünyanın her yerinden Isparta’nın havasını koklamak mümkün.
ŞUANA KADAR 104 TANE MÜJDE VERMİŞİZ
Isparta’mıza çok güzel hizmetler yapıyoruz yapmaya devam ediyoruz. Isparta’ya her gelişte müjde veriyorduk. Bazen sayın başkan bize arada soruyor. Şuana kadar 104 tane müjde vermişiz. Toplam değeri 950 milyon lira. Bunlardan 73 tanesini kısa sürede tamamladık. 31 müjde ise devam ediyor. Devam edenlerden çoğunun inşaatı başladı. Temeli atılacak tesislerin 31 Aralık 2019 saat 16.59’a kadar tamamı bitirilecek.
ANTALYA’YA GELEN TURİSTLERİN YÜZDE 20’SİNİ ÇEKME HEDEFİMİZ VAR
Antalya’ya gelen turistlerin yüzde 20’sini Isparta’ya çekme hedefimiz var. Bunun için doğa koruma milli parklar müdürümüz ve bölge müdürümüz çok çalışıyor. Bir eylem planı hazırladı. Bunları hayata geçireceğiz.”
MUHTEŞEM BİR PAKET HAZIRLANDI
Hükümetimiz muhteşem bir paket hazırladı. Bu paket dün gece TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundan kardeşim Süreyya beyin gayretleriyle geçti. Yaşlılara, esnaftan öğrencilere kadar herkese dokunan bir paket oldu. Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramı öncesinde biner lira para verilecek. 65 aylığı 500 liraya çıktı. Güzel bir kentsel dönüşüme imkan sağlayacak imar barışı da geliyor. Borçların yapılandırılması da olacak.
DSİ TARAFINDAN TEMELİ ATILACAK TESİSLER
Gelendost Yeşilköy Barajı, Atabey Akçay Barajı, Sütçüler Aşağıyaylabel Regülatörü ve Sulaması, Gönen Güneykent Uludere Göleti Sulaması, Gönen Güneykent Uzundere Göleti Sulaması, Şarkikaraağaç Belceğiz Köyü 2.kısım, Eğirdir Sipahi Köyü 2.kısım, Eğirdir Akdoğan Köyü, EĞİRDİR Barla Köyü Boyalı Mahallesi, Merkez İlçe Sav Kasabası 4.kısım, Gelendost Yaka Köyü, Eğirdir Tepeki Köyü, Keçiborlu İlçe Merkezi 2.kısım, Yalvaç Eyüpler Köyü 2.kısım, Yalvaç Bağkonak Köyü 2.kısım., Merkez Aliköy, Küçük Hacılar ve Büyük Hacılar Köyleri Yerleşim Yeri ve Tarım Arazileri.
OGM TARAFINDAN TEMELİ ATILACAK TESİSLER
Ağaçlandırma ve Ormancılık Faaliyetleri
AÇILI YAPILACAK OLAN TESİSLER
Keçiborlu Kozluca Göleti ve Sulaması, Gönen Gölbaşı Barajı ve Sulaması, Yalvaç Kırkbaş Barajı, Yalvaç Kırkbaş Barajı Sulaması, Şarkikaraağaç Belceğiz Göleti, Gönen Güneykent Barajı, Sütçüler Ayvalıpınar Barajı, Sütçüler Ayvalıpınar Barajı Sulaması, Yalvaç Tırtar Sulaması, Eğirdir Akdoğan Göleti ve Sulaması, Aksu Karağı Köyü Taşkın Koruma, Şarkikaraağaç Salur Köyü 3.kısım taşkın koruma, DKMP Faaliyetleri.GÜLSES GAZETESİ

Anahtar Kelimeler:
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °