Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

‘Organik Tarım’ İçin Kolları Sıvadı; Tamer Cantekin’den 50 Milyon TL’lik Yatırım

‘Organik Tarım’ İçin Kolları Sıvadı; Tamer Cantekin’den 50 Milyon TL’lik Yatırım

ISPARTA 31.12.2022 09:33:00 0
‘Organik Tarım’ İçin Kolları Sıvadı; Tamer Cantekin’den  50 Milyon TL’lik Yatırım

Türkiye’nin en büyük bireysel ve endüstriyel iklimlendirme şirketleri NETİSA ve SAKURA’nın sahibi, Ispartalı İş insanı M. Tamer Cantekin ‘Organik Tarım’ projesini İslamköy’de hayata geçiriyor. Cantekin’in yatırımının toplam değerinin 50 milyon TL’yi bulması bekleniyor.

Isparta için tarımın büyük bir gelecek vaat ettiğini daha önceki açıklamalarında kamuoyu ile paylaşan Tamer Cantekin, İslamköy Ovası’ndan büyük bir alanda organik tarım projesi için girişimde bulundu.

Ticarete atıldığı günden bu yana en büyük hedefinin memleketine yatırım yapmak olduğunu ifade eden Tamer Cantekin, 25 yıllık hayalinde sona geldiğini de müjdeledi.

Cantekin: “Allah nasip ederse, yapacağımız işletmede 50’ye yakın bayanımıza istihdam sağlayacağız. Ortalama 50 milyon TL’likte bir yatırım gerçekleştireceğiz” dedi.

Projesi olan Organik Tarım hakkında konuşan İş insanı Tamer Cantekin: “Organik tarım, insan sağlığına ve çevreye zarar vermeyen, üretimde kimyasal girdi kullanılmadan, üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü olan tarımsal üretim biçimidir. Ekip olarak toprak analizlerimizi tamamladıktan sonra, Isparta’ya iç ve dış piyasada en büyük katma değeri hangi ürün sağlarsak onun dikimine başlayacağız.  Barajlar Kralı Merhum Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü topraklar olan İslamköy’de arazi kiralama işlemimizi tamamladık. En kısa zamanda belirleyeceğimiz tarım ürünlerimizin dikimini gerçekleştireceğiz. Bu işlemleri gerçekleştirirken hem bilimsel hem de o yöre de yaşayan vatandaşlarımızın görüşlerini alarak hareket edeceğiz. Bu proje sayesinde Ispartamıza katma değer, tarımı seven gençlerimize istihdam, İslamköy bölgesine ise değer kazandıracağız” dedi. 


Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °