Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Orası ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olacak

Belediye Meclisi’nde Milliyetçi Hareket Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi ortak bir önerge vererek, Hükümet Meydanı olarak bilinen alanın isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesini teklif etti.

ISPARTA 1.08.2016 15:56:00 0
Orası ‘15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ olacak
Belediye Meclisi’nin Ağustos ayı toplantıları Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın başkanlığından başladı. İlk günkü toplantıda gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edildi. bu arada 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Meclis’te MHP ile AK Parti grubu ortak bildiri ile bu terör eylemini kınadıklarını bildirmişti. Dün de 2 parti ortak önerge ile Valilik önündeki Hükümet Meydanı isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesini teklif etti.
GÖKER: 15 TEMMUZ DEMOKRASİ MEYDANI OLARAK DEĞİŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ
2 parti adına önergeyi okuyan MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker, “15 Temmuz gecesi Türk milletine karşı menfur bir saldırıda bulunulmuş, Cumhuriyetine ve demokrasisine kastedilmeye çalışılmıştı. Fakat bu büyük millet, büyük millet olma adına sağcısı, solcusu, alevisi sünnisi hiçbir şey gözetmeksizin tekrardan bir araya gelip bu kalkışmayı püskürttü. Bunun da Isparta’da ilk ateşi Hükümet Meydanı diye adlandırdığımız meydanda başlamıştır. Bundan dolayı da Milliyetçi Hareket Partisi ve Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ortak bir önergesi olarak Valilik önü Hükümet Meydanı isminin 15 Temmuz Demokrasi Meydanı olarak değiştirilmesini istiyoruz” dedi.
GÜNAYDIN: SİZİN BU OLAYINIZ DA HAYIR DOĞDUĞUNA İŞARET EDİYOR
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da ortak önergenin önemli bir birliktelik olduğunu belirterek, “İsim komisyonu bir hafta önce bana böyle bir teklifte bulunacaklarını söylemişti. Toplantı öncesi Salim bey de gelip böyle bir teklifinin olduğunu söylemişti. Bu da tesadüften sonra aklın yolunun bir olduğunu gösteriyor. Son zamanda Türk milletinin birlikteliği oldu. Her şerden bir hayır doğar dediler, zaten doğduğuna inanıyorum. Sizin bu olayınız da hayır doğduğuna işaret ediyor. Sizleri tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.
YÜREKLİ: ORASI TESCİLLENMİŞ BİR CUMHURİYET MEYDANI
Öte yandan MHP’li Nedim Yürekli, Kaymakkapı olarak bilinen yerin isminin aslında Cumhuriyet Meydanı olduğunu belirtti. Yürekli, “Orası tescillenmiş bir Cumhuriyet Meydanı. Altında da Atatürk Parkı var. O da çok güzel. Demokrasi adının verilmesi de çok güzel. Ben bunu daha öncelerden de düşünüyordum. Hatta tarihçesini araştırmak istedim tam da bulamadım. Kaymakkapı Meydanı’nda Kaymakkapı adının ne anlama geldiğini ve çok önemli olup olmadığını bilemedim. Uygun görülürse Demokrasi Meydanı ismine Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı denilmeli veya Kaymakkapı adı değiştirilerek oraya Demokrasi Meydanı ismi verilmeli. Orada Sayın Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel’in de bulunmuş olması da destekleyici bir anlam ifade eder” dedi.
GÜNAYDIN: KAYMAKKAPI ADININ NE ANLAMA GELDİĞİNİ BEN DE BULAMADIM
Başkan Günaydın, Yürekli’nin bu görüşünü isim komisyonunun dikkate alacağını ifade ederek, “İsim komisyonu bunu da dikkate alacaktır. Kaymakkapı adının ne anlama geldiğini ben de bulamadım. Konuşurken hepimiz Hükümet Meydanı diyoruz. Ama hocam oranın Cumhuriyet Meydanı olduğunu söylüyor. Oraya Cumhuriyet Meydanı ismini görülecek şekilde asalım. Ben belediye başkanı olarak bu konuyu fark etmedim. Oraya Kaymakkapı yerine Cumhuriyet Meydanı diyelim. Darbe Cumhuriyeti ve Türkiye’yi yok etmek için yapıldı” şeklinde konuştu.
GÜNTAÇ: Darbeler Cumhuriyetleri yok etmezler
AK Partili Salim Güntaç da, “Darbeler Cumhuriyetleri yok etmezler. Suriye’de bir cumhuriyettir ama demokrasiyi askıya alma hareketidir. Demokrasi halkın kendi kendini idare etme rejimi olduğu için Isparta halkımız demokrasiye sahip çıktı. Hocam güzel söyledi” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °