Bugün, 16 Mayıs 2024 Perşembe

Onların emekliye falan ihtiyaçları yok

Onların emekliye falan ihtiyaçları yok

SİYASET 9.06.2018 08:00:00 0
Onların emekliye falan ihtiyaçları yok
CHP Milletvekili adayı Mustafa Ceyhan, Türkiye Emekliler Derneği Isparta Şubesi ziyaretinde iktidar partisi milletvekilleri eleştirerek “Bunlar tepeden inme gelmeye gitmeye ihtiyacı yok. Asilzadeler bunlar soyadları ile bir yerlere gelmeye alışmışlar. Emekliye falanda ihtiyaçları yok. Emekliye ihtiyaçları olsa idi, verdikleri sözleri tutarlardı” dedi.
CHP Milletvekili adayları seçim çalışmaları kapsamında Türkiye Emekliler Derneği Isparta şubesini ziyaret etti. Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal CHP heyetine ziyaret nedeniyle teşekkür ederek, emeklilerin sorunlarına çözüm üretilmesini talep etti. Ziyarette konuşan CHP Milletvekili adayı Mustafa Ceyhan “sizleri 20 Mart 2015’de sizleri ziyaret etmişim, bugün bakıyoruz. O zaman konuştuğumuzda söylediklerimizin bugün söylenenlerden hiçbir farkı yok. Burada duvarlara yazılmış, emeklilere müjde TOKİ temeli atılıyor, 8 bin konut üretilecek gibi gazete kupürleri var. Üç, dört senedir emeklilere TOKİ konutları yapılacak. Duvarlara asılan gazete kupürlerinin dahi rengi solmuş” dedi.
 
Emekliler Derneği Başkanı Abdülkadir Ersal, milletvekili ve adayların sadece seçim dönemlerinde kendilerini hatırladıklarını söyleyerek “Türkiye’de 12 buçuk milyon emekli var. Emeklilerimizin büyük sorunları var. Seçim zamanları emekliler için hasat toplama zamanı olarak değerlendiriliyor. Her gelen siyasiye bu dönemde sıkıntılarımızı anlatarak, çözüm konusunda desteklerini istiyoruz. Emekli iki yerde hesap verir. Bir musalla taşında, birde sandık başında. Bizde sandık başına gittiğimizde hesaplarımızı gerektiği şekilde veririz. Emeklilerimiz son dönem yapılan desteklemelerle bir nebze rahatlatsa da yeterli gelmiyor. Sizlerde yarın meclise gittiğinizde emeklilerin taleplerine kulak verirseniz bizi de mutlu edersiniz. Bu arada seçildikten sonra bir sonraki seçime kadar yüzünü görmediğimiz siyasilerden olmamanızı istiyoruz” diye konuştu.
MECLİSTE TALEPLERİNİZİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
CHP ikinci sıra Miletvekili adayı İsa Önder Dinçtürk, emeklilere yönelik projelerin çok önemli olduğunu söyleyerek “emekliden hastanelerde katılım payı alınması, maaşların kesinti yapılması gibi uygulamalar kesinlikle yanlıştır. Emekliler yıllarca bu ülkeye hizmet etmiş kişiler. Yıllarca prim yatırarak devlete emekli olduğu zaman alacağı hizmetlerin bedelini peşin peşin ödemiş kişiler. Biz 25 haziran da yetki verilirse sizin taleplerinizin mecliste takipçisi olacağız” dedi.    
3 YIL ÖNCESİNE GÖRE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
CHP Milletvekili adayı Mustafa Ceyhan ise, emeklilerin sorunları ile ilgili geçen seçim sürecinden bu yana değişen bir şey olmadığını belirterek “3 yıl önce sizi ziyaret ettiğimizde bazı konuları konuşmuştuk. Ben gelmeden o zaman neler konuştuğumuzu kayıtlardan izledim. 20 Mart 2015’de sizleri ziyaret etmişim, bugün bakıyoruz. O zaman konuştuğumuzda söylediklerimizin bugün söylenenlerden hiçbir farkı yok. Üç sene evvel yaptığım konuşmayı bugün size izletsem, bugün yapacağım konuşmayı yapmış olurum. Bunu çok üzülerek söylüyorum. Burada duvarlara yazılmış, emeklilere müjde TOKİ temeli atılıyor, 8 bin konut üretilecek gibi gazete kupürleri var. Üç, dört senedir emeklilere TOKİ konutları yapılacak. Bunlar neden yapılmadı. Ya Isparta’da emekliye bir kastınız var, yada beceriksizsiniz. Duvarlara asılan gazete kupürlerinin dahi rengi solmuş” ifadelerini kullandı.
ONLARIN EMEKLİYE FALAN İHTİYAÇLARI YOK
Ceyhan İktidar partisinin milletvekillerini eleştirerek devam ettiği konuşmasında şunları söyledi. “Artık Isparta’nın da, emeklilerin de sahibi biziz. Bunlar artık gidici. Dün meydanda gördük. Isparta’da bizim gibi düşündüğünü belli etti. Biz iktidara geldiğimizde yapacağımız ilk iş emeklinin bu ucuz konut problemini çözmek olacak. Bunu TOKİ eliyle de çözebiliriz. Sizin kuracağınız kooperatiflere ucuz arsa ve kredi vererek çözebiliriz. Milletvekilinin gelmesini beklemeyin, siz bize gelin TOKİ konutlarını yapamazsak hesabını sorun. Gelmesini beklemeyin arkadaşlar. Çünkü bunların gelmeye gitmeye ihtiyacı yok. Bunlar tepeden inme gelmeye gitmeye ihtiyacı yok. Asilzadeler bunlar soyadları ile bir yerlere gelmeye alışmışlar. Emekliye falanda ihtiyaçları yok. Emekliye ihtiyaçları olsa idi, verdikleri sözleri tutarlardı.
ISPARTA VERDİĞİNİ VERGİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR
Bakın Isparta’da toplanan vergi Türkiye sıralamasında 30. il. Buna karşılık devletten aldığı hizmet Türkiye sıralamasında 60. İl. Komşumuz Burdur vergi ödeme sıralamasında 60. Sırada. Hizmet almada 36. Sırada. Burdur’un becerikli milletvekilleri ödedikleri verginin iki katı yatırımı Burdur’a getirmiş. Isparta ödediği verginin karşılığını maalesef alamıyor. Artık Isparta’nın hakkını yedirmeyeceğiz. Emeklinin, işadamının, öğrencinin hakkını yedirmeyeceğiz. Isparta’nın bundan sonra sesi biziz. Isparta’ya gelişen, üreten, büyüyen bir şehir yapacağız.”  GÜLSES GAZETESİ         

Anahtar Kelimeler:
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °
Cumartesi 27.4 ° / 15.4 °