Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Onlar İçin Yarından İtibaren; Hayat Zorlaşacak!

Onlar İçin Yarından İtibaren; Hayat Zorlaşacak!

ISPARTA 5.09.2021 11:44:00 0
Onlar İçin Yarından İtibaren; 
Hayat 
Zorlaşacak!
Aşı olmayana hayat, 6 Eylül Pazartesi gününden yani yarından itibaren daha da zorlaştıracak. İçişleri Bakanlığı’nın 81 il Valiliklerine gönderdiği ‘PCR Testi Zorunlululuğu’ konulu genelge yarından itibaren uygulamaya başlayacak.
 
Bilindiği gibi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aşı olmayan vatandaşlarla ilgili alınan kararları açıklamıştı. Açıklanan kararlarda konser, tiyatro ve sinema gibi faaliyetlere girişte negatif test sonucu göstermesi gerekecek. Vatandaşlardan uçak ve toplu taşıma aracıyla şehirlerarası yolculukta da 48 saat öncesinden PCR testi yaptırması istenecek. Aşı yaptırmayan öğretmenler ise haftada iki kez PCR testi vermek zorunda. Eğitim sektörü için bu testler devlet hastanelerinde ücretsiz yapılacağı belirtilmişti.
81 İL VALİLİĞİNE GENELGE GÖNDERİLDİ
Buna göre içişleri Bakanlığı bu karar doğrultusunda 81 il valiliklerine genelge gönderdi.
6 EYLÜL PAZARTESİ GÜNÜNDEN İTİBAREN
AŞISIZLARA HAYAT ZORLAŞACAK!
Gönderilen genelgeye göre 6 Eylül Pazartesi gününden itibaren aşı olmayan kişilerin; konser, sinema ve tiyatro gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi zorunluluğu kuralı başlayacak.
AŞISIZLAR DİKKAT! ŞEHİRLERARASI
YOLCULUKLARDAN SİZDEN İSTENEN BELGE
Genelgeyle aşı kartı ve PCR zorunluluğu özel araç hariç uçak, otobüs, tren veya diğer toplu ulaşım araçlarıyla gerçekleştirilecek şehirlerarası seyahatlerde de 6 Eylül'den itibaren başlıyor. Seyahat firmalarınca araca kabul aşamasında HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılacak. Hastalığı geçirmemiş, aşı olmamış veya negatif PCR testi olmayan kişilerin şehirlerarası seyahatine ve etkinliklere katılmasına izin verilmeyecek. İlerleyen dönemde aşı kartı ve PCR zorunluluğu istenecek yerlerin sayısı da arttırılabilecek.

Cumartesi 12.8 ° / 8 °
Pazar 15.2 ° / 8.1 °
Pazartesi 16 ° / 7.8 °