Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Önerge MHP Tarafından Verilmişti; Personelin Kadroya Geçmesi Konusu Başka Bahara Kaldı!

Önerge MHP Tarafından Verilmişti; Personelin Kadroya Geçmesi Konusu Başka Bahara Kaldı!

ISPARTA 9.11.2020 05:10:00 0
Önerge MHP Tarafından Verilmişti; 
Personelin Kadroya 
Geçmesi Konusu 
Başka Bahara
Kaldı!
Belediye Meclisi, Kasım ayı ilk toplantısında MHP grubu tarafından verilen önerge ile ilgili Plan Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan ve vekil memurların kadroya geçirilmesi konusu üzerinde İnsan Kaynakları Müdürlüğünün detaylı çalışma yapması için konunun ertelenmesini öngören raporu oy birliği ile kabul etti.
 
Belediye Meclisi’nin ‘Bütçe Ayı’ olarak bilinen Kasım ayı toplantıları devam ediyor. Geçtiğimiz Cuma günü Belediye Meclis salonunda saat 14.30’da Belediye Başkanı ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda gündemdeki maddelerin ikisi hariç diğerleri görüşülerek karara bağlandı.  
ÖNERGEYİ MHP GRUBU VERMİŞTİ
Bilindiği gibi, Belediye Meclisi’nin 2 Kasım tarihinde yapılan Kasım ayı ilk toplantısında MHP Grup Sözcüsü Oğuzhan Göker tarafından verilen önergede; “Kurumlarda sözleşmeli olarak çalışanların devlet memur asil kadrolarına geçirilmesi ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisine 2019 ve 2020 yıllarında verilmiş 3 adet kanun teklifi bulunmaktadır. Bundan önceki kanun örneklerinde görüldüğü üzere çıkarılan kanunların uygulama alanı belli bir aralığın veya geriye dönük 3 ay, 6 ay önce işe başlayanları ve belirli statüde (sözleşmeli) olanları kapsamaktadır.
ÖNERGE; VEKİL
MEMURLAR KADROYA ALINSIN
Sözleşmeli personele kadro verilmesi ile ilgili bir kanunun yasalaşması durumunda yıllardır vekil memur, belediye personel şirket elemanı (mimar, mühendis v.b.) statüsünde özveri ile çalışan personellerin mağdur olmamaları için; Belediyemiz teknik kadrosunda vekil memur statüsünde çalışan veya vekil memur statüsünde çalışmakta iken belediye personel şirketine aktarılan toplamda 25 ila 30 personelin, 5393 sayılı Belediye Kanununu 49. Maddesine göre Tam Zamanlı Sözleşmeli olarak çalıştırılmak üzere yapılması için Başkanlık makamına yetki verilmesinin gündeme eklenmesini talep ediyoruz” denilmişti. Söz konusu önerge aynı gün oylanarak gündeme alınmıştı.
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU; “KONUNUN
ÜZERİNDE ÇALIŞILMASI UYGUN OLACAKTIR”
Meclis gündeminin altıncı maddesinde bulunan konu Cuma günkü Belediye Meclis toplantısında ele alınarak karara bağlandı. Bu doğrultuda, gündem maddesiyle ilgili olarak Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Fahretdin Gözgün tarafından okundu. Raporda; “Kurumlarda sözleşmeli olarak çalışan personellerin devlet memuru asil kadrolarına geçişi ile ilgili önerge üzerinde İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünce çalışılmak üzere daha sonraki meclis gündemlerinde görüşülmesi için ertelenmesi komisyonumuzca uygun bulunmuştur” denildi.
OY BİRLİĞİ İLE
KABUL EDİLDİ
Belediye ve Meclis Başkanı Şükrü Başdeğirmen söz konusu gündem maddesini daha sonra meclis üyelerinin onayına sundu ve konu oy birliği ile kabul edildi.
 

Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °
Perşembe 21.2 ° / 10 °
Cuma 26.6 ° / 13.2 °