Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Önce İstifalar, Sonra Ayrılış… Ve O Partinin; Meclisteki Sandalye Sayısı 2’ye Düştü!

Önce İstifalar, Sonra Ayrılış… Ve O Partinin; Meclisteki Sandalye Sayısı 2’ye Düştü!

ISPARTA 1.09.2021 20:45:00 0
Önce İstifalar, Sonra Ayrılış… Ve O Partinin; 
Meclisteki 
Sandalye Sayısı 
2’ye Düştü!
Isparta Belediye Meclisinde, İYİ Parti’den seçilerek geçtiğimiz yıl partilerinden istifa edip ‘bağımsız’ kalan iki üyenin ardından bugün de millet ittifakı çerçevesinden İYİ Parti kadrolarından meclise giren 4 CHP’li Meclis üyesinin de ittifaktan ayrılarak partilerine dönmesiyle İYİ Parti’nin Meclisteki sandalye sayısı 2’ye düştü.
 
31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerinde Isparta’da İYİ Parti ile CHP Millet ittifakı çerçevesinde seçimlere İYİ Parti çatısı altında girdiler ve bu doğrultuda CHP, İYİ Parti’nin Belediye Başkan Adayı Gökmen Gökmenoğlu’nu destekledi. Belediye Meclis seçimlerinde ise 4 İYİ Partili meclise girerken, CHP’den de 4 isim İYİ Parti kadrolarından meclise girmişti. Dolayısıyla, 4'er üyeye sahip olan CHP ve İYİ Parti, mecliste İYİ Parti çatısı altında; Ahmet Aydoğdu, Burak Akşahin, Ramazan Bayram Kabalak, Hasan Karaca, Mustafa Mete Kınay, Mustafa Dülgerbaki, Ahmet Doğan Uyar ve Sevim Yıldıran olmak üzere 8 üye ile grup oluşturmuştu.  
AYDOĞDU VE KABALAK
PARTİLERİNDE İSTİFA EDİNCE…
Ancak, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den Belediye Meclis üyesi seçilen Ahmet Aydoğdu ve Ramazan Kabalak 4 Ağustos 2020 tarihinde partilerinde istifa edince İYİ Parti’nin Belediye Meclisindeki sandalye sayısı 8’den 6’ya düşmüştü.
CHP’Lİ 4 MECLİS ÜYESİ
PARTİLERİNE DÖNDÜ
Bugün ise bu konuda beklenen bir gelişme oldu. Zira, yaklaşık bir yıldır Millet İttifakı çerçevesinde İYİ Parti kadrolarından Belediye Meclisine giren CHP’li 4 üyenin İYİ Parti’den ayrılması bekleniyordu. O gelişme bugün yaşandı ve geçtiğimiz yerel seçimlerde İYİ Parti ile ittifak yapan ve Belediye Meclisine 4 Üyesi seçilerek 2,5 yıldır İYİ Parti’nin grubu içerisinde mecliste görev yapan CHP’li meclis üyeleri İYİ Parti Grubundan ayrıldıklarını açıkladılar. Dolayısıyla, CHP’li Meclis üyeleri Hasan Karaca, Sevim Yıldıran, Burak Akşahin ve Mustafa Dülgerbaki bundan böyle kendi partileri yani CHP adına mecliste yer alacaklar.
İYİ PARTİ’NİN BELEDİYE MECLİSİNDEKİ
SANDALYE SAYISI 2’YE DÜŞTÜ
İlk olarak geçtiğimiz yıl İYİ Parti Belediye Meclis üyeleri Ahmet Aydoğdu ve Ramazan Kabalak’ın istifa etmesi, ardından bugün CHP’li 4 Meclis üyesinin de İYİ Parti’den ayrılarak kendi partilerine dönmesi nedeniyle İYİ Parti’nin Isparta Belediye Meclisindeki sandalye sayısı 8’den 6’ya ardından da 2’ye düşmüş oldu.
KINAY VE UYAR İLE YOLA DEVAM…
Bu doğrultuda; Şuanda İYİ Parti’de Meclis Üyesi olarak Mustafa Mete Kınay ve Ahmet Doğan Uyar bulunuyor.

Perşembe 19.3 ° / 8.7 °
Cuma 22.7 ° / 9.1 °
Cumartesi 12.8 ° / 8 °