Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

Ön onayı alındı

Isparta, yıllardır 2.OSB'nin kurulması ve Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüşmesi için mücadele veriyordu. Deri OSB, 9 Mart itibariyle artık Karma OSB. Süleyman Demirel OSB'nin de 180 hektarlık genişleme sahasının ön onayı alındı.

ISPARTA 12.03.2016 09:53:00 0
Ön onayı alındı
2.OSB'miz 180 hektar
Süleyman Demirel OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karabulut, 1.5 yıl önce başlatılan genişleme sürecinde ön onayın alındığını açıkladı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e teşekkür eden Karabulut, "evraklarımızı tamamlayacağız, kesin onayı alacağız ve kamulaştırma sürecini başlatacağız" dedi.
Deri OSB'de 30 parsel satışta
Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, ihtisas sanayi bölgesini Karma OSB'ye dönüştüren Bakanlık kararının 9 Mart tarihi itibariyle askıdan indiğini ve dönüşümün gerçekleştiğini açıkladı. Bıtrak, 30 derici esnafının faaliyet gösterdiği OSB'de en azı 3 bin m2 olmak üzere 30 adet parselin diğer sektörlerle satışa sunulduğunu bildirdi.
AK Parti Isparta Milletvekili ve TBMM Plan-Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in destekleriyle, Isparta yıllardır mücadele verdiği 2 konuda başarılı bir sonuç aldı. Deri OSB'nin Karma OSB'ye dönüştürülmesi için bundan 4-5 yıl önce başlatılan çalışmalar nihai sonuca ulaştı. Yatırımcı için tahsis yapacak arsanın bulunamadığı Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde de büyüme için (2.OSB) ön onay alındı.
BITRAK: ÇOK MUTLUYUZ
Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, yıllar önce başlatılan çalışmada sonucun alınmasından ötürü çok mutlu olduklarını söyledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'in verdiği desteklerle ihtisas OSB'den Karma OSB'ye döndüklerini belirten Bıtrak, "Bakanlığımız tarafıdan alınan dönüşüm kararı 9 Mart tarihi itibariyle askıdan indi. Askı sürecinde herhangi bir itiraz olmadığı için Karma OSB dönüşümü artık resmileşmiştir. Deri OSB artık Karma OSB adıyla diğer sektörlerin de yatırımına açılmıştır. Ispartamıza hayırlı-uğurlu olsun" dedi.
KARMA OSB'DE % 50 ARSA TEŞVİĞİ VAR
Karma OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eşref Bıtrak, 30 derici esnafının faaliyet gösterdiği sanayi bölgesinde 30 parselin başka sektörlere tahsis yapılabileceğini söyledi. En az 3 bin m2 büyüklükte olan parseller için daha önce ön başvuruların alındığını hatırlatan Bıtrak, "dönüşüm kararı askıdan inmesiyle birlikte satışlara başlıyoruz. 1.etap kapsamında 30 parselimiz var. Bu yatırım alanlarını isteyen yatırımcılarımıza satıyoruz. Şu anda çap verme işlemlerine başladık. Deri OSB'de yapılacak yatırımlarda yüzde 50 arsa teşviği uygulanmakta. Yine yatırım indirimi ve 3.bölge teşvikleri Deri OSB'de sunulan avantajlar arasında. Fiyatlarımız piyasaya göre çok uygun. Altyapımız var, arıtma tesisimiz var, yola ve şehre çok yakınız. Avantajlı bir yerde yatırım yapmak isteyenler OSB Müdürlüğümüze başvurabilir" diye konuştu.
2.OSB'YE ÖN ONAY
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesi'nde de genişleme sevinci yaşanıyor. 1.5 yıl önce başlatılan genişleme çalışmaları kapsamında Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, 180 hektarlık alan için ön onayını verdi. Ön onay yazısı Bilim, Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'ne oradan da OSB Müdürlüğü'ne gönderildi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Süreyya Sadi Bilgiç'e teşekkür eden Mustafa Karabulut, "Bu kamulaştırmanın bir altyapı kararıdır. Şimdi evrakları biran önce tamamlayıp, asıl onay için başvuracağız. OSB Müdürlüğümüz genişleme alanında sınırları tespit ediyor. Haritayı çıkarıp, temin etütü yapacağız. Sonra burada devlet arazisi var mı, yok mu ona bakacağız. Gayrimenkullerin kimin olduğuna bakılacak. Kadastro'dan bunları tek tek çıkartıyoruz. İşin kabasını, zor yanını bitirdik. Şimdi ince iş kaldı. Bu evrakları tamamladıktan sonra bir heyet daha gelecek ve asıl onayı verecek. Ondan sonra da kamulaştırma kamu yararı kararı aldırtacağız. Ve bu kararla birlikte hızlı bir şekilde kamulaştırmaya geçeceğiz. Daha sonra da imar planını yapacağız. 1.5 yıl oldu bu çalışmalara başlayalım. Şükür ön onayımızı aldık. Destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi.

Anahtar Kelimeler:
Pazartesi 16 ° / 7.8 °
Salı 18.3 ° / 6.6 °
Çarşamba 19.3 ° / 9.2 °